Elbúcsúztatták a nyarat a kis bakonyi faluban

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal nyárbúcsúztató fesztivált rendezett a borzavári önkormányzat, tájékoztatta lapunkat Dombi László polgármester.

Müller Anikó Hanga

Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak a nyárbúcsúztatón

Fotó: Müller Anikó Hanga

A festői fekvésű millenniumi park ideális helyszínt biztosított a nagyszámú érdeklődőnek.

– Fő törekvésük baráti és testvérkapcsolat kialakítása az Adriától Szlovénián keresztül, Borzaváron, az erdélyi Felvincen át a Fekete-tengerig. Fontos, hogy megismerjük egymás kultúráját, életét, törekvéseit, gondolkodását – hangsúlyozta a faluvezető.

A goricskói népzenei együttes kitűnő hangulatot teremtett Fotó: Müller Anikó Hanga

Ezeket a gondolatokat erősítette Vincze András kormánymegbízott-helyettes, az erdélyi Fehér megye alprefektusa, aki Felvinc képviseletében volt jelen. Elmondta, 2004, a két település között megkötött testvértelepülési szerződés óta minden évben részt vesz a bakonyi település programjain. A kapcsolat élő és kölcsönös, a borzaváriak is látogatják őket. A felvinciek most négyfős delegációval érkeztek. Nagy tetszés fogadta a szlovén népzenei blokkot, melyben fellépett a Magyarországi Szlovének Szövetsége Porabski Trió népzenei formációja – Szentgotthárd, Apátistvánfalva – Sütő Ferenc vezetésével és a goricskói Što ma čas – „Akiknek van ideje” – népzenei együttes.

Voltak, akik a szlovén zenére táncra perdültek a Porabski Trió tagjaival Fotó: Müller Anikó Hanga

– Mindkét csoport küldetése a szlovén népzenei kincs megőrzése, továbbörökítése, mert amíg hallatszik szlovén énekszó Magyarországon, addig a magyarországi szlovénség is él – mondta el Sütő Ferenc.

Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak a nyárbúcsúztatón Fotó: Müller Anikó Hanga

Az est folyamán fellépett Rony, a helyi népdalkör, Delhusa Gjon, a Borzi Band zenekar, a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület, Mohamed Fatima. Az esti mulatós zenét a Desperado együttes – új énekesnője debütálásával –, Bohém Nagy Zsoló és a Roller Bulizenekar szolgáltatta. A gyermekeket ugrálóvár, ötletes népi játékok várták, de jól szórakoztak a hordóvonaton, népszerű volt az arcfestés, a csillámtetoválás és beülhettek a Borzavári „Csótány” Off-Road Club terepautóiba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában