Hagyománytisztelő fogathajtók versenyeztek Lovason

A név kötelez: pezseg a lovasélet Lovason. A település önkormányzata a Lovasi Lovas Klubbal karöltve színvonalas versenyt rendezett az akadálypályán. Ezúttal fogathajtók mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat, felkészültségüket.

Szendi Péter

Két versenyszámban, három futamban 39 startot láthatott a népes közönség

Fotó: Szendi Péter

– Két versenyszámban, három futamban 39 startot nézhetett végig a népes közönség. A profi lebonyolításnak köszönhetően nem voltak üresjáratok, a fogatok várakozás nélkül váltották egymást, így mindig volt látnivaló – hangsúlyozta Vida Márió, a Lovasi Lovas Klub elnöke.

És tényleg volt mit nézni, mert nem volt két egyforma fogat. Igazán szemet gyönyörködtetőek voltak a kocsik, a lovak, a lószerszámok, és nem utolsósorban roppant elegánsak voltak a hajtók és a segédhajtók. Mindenki megadta a módját a versenyzésnek, ápolva ezzel egy régi tradíciót. Hiszen ne feledjük, a honfoglaló magyarok is hajtottak fogatot, úgyhogy aki 2021-ben pénzt és időt nem spórolva foglalkozik a fogathajtással, az egy több mint ezeréves hagyományt tart életben. Szerencsére van utánpótlás. Ezen a versenyen is láthattunk kamaszkorú kislányt fogatot hajtani.

Két versenyszámban, három futamban 39 startot láthatott a népes közönség Fotó: Szendi Péter

A szervezők persze most is gondoskodtak arról, hogy senki ne maradjon éhen-szomjan, két büfé is kínált enni- és innivalót. Az önkormányzat és a Lovasi Lovas Klub hosszú távra tervez a lovasversenyekkel, az érdeklődők biztosak lehetnek abban, hogy lesz folytatás, ezért érdemes figyelemmel kísérni az egyesület közösségi oldalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában