Halastó az ősi ciszterci vizek helyén

Kellemes szabadidő-eltöltési lehetőséget kínál a Zirc belvárosától kis távolságra lévő halastó, mely tulajdonosa, Mayer János nevét viseli.

Müller Anikó Hanga

A halastavat Mayer János létesítette az egykori papi tavak helyén

Fotó: Müller Anikó Hanga

A tó a 18. századi, Zirc környéki papi halastavak egyikének helyén létesült. A korabeli, 1500-as évekből származó haditérképek tanúsága szerint több tó volt a mai település határában és környékén.

– Az első kapavágást 1996-ban végeztük, ekkor lett az árok kituskózva és kimélyítve, '99-ben pedig víz alá téve. Ebben az évben telepítettem az első halakat ide a hegyesdi halastóból, azok közül vannak már 20-30 kilósak is – mondta el Mayer János.

A halastavat Mayer János létesítette az egykori papi tavak helyén Fotó: Müller Anikó Hanga

Az egyhektárnyi tavat szabadidős övezet határolja, három kiépített bográcsozóhellyel, asztalokkal, padokkal. A csendes, nyugodt hely pihenésre kiválóan alkalmas, gyakran látogatnak ide baráti társaságok, iskolai osztályok. A tulajdonos előzetes egyeztetés után bárkit szívesen lát a területen, aki betartja mind a horgászatra, mind a pihenésre vonatkozó házirendet, és vigyáz a tisztaságra, óvja a környezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában