Érzékenyítő napot tartottak Sümegen, változatos programokkal

Izgalmas programon vehettek részt mindazok, akik ellátogattak a közelmúltban a Kisfaludy Emlékházba, az intézmény Érzékenyítő napjára.

Tóth B. Zsuzsa

A résztvevők megismerték a darvastói intézményben élők és dolgozók hétköznapjait

Fotó: emlékház

Az emlékház a Darvastói Félúton Ház Alapítvány lakóival, vezetőivel és minden dolgozójával együtt, valamint az Életlehetőség Szociális Nappali Intézménnyel szervezte az emlékezetes délelőttöt.

A program keretében pódiumbeszélgetést rendeztek a közönségnek a darvastói intézmény, Ghiczy László részlegvezetőjével és munkatársaival. A jó hangulatú beszélgetés során mindenki közelebbről megismerkedhetett az intézmény munkájával, a lakók életével.

Az emlékház udvara eközben élettel telt meg, az Így élünk és alkotunk mi című kiállítás fogadta a látogatókat. A darvastói intézmény lakóinak és munkatársainak köszönhetően megismerkedhettek a látogatók a kosárfonás technikájával, a szövéssel, valamint megtekinthették a saját kezűleg készített alkotásokból rendezett kiállításokat is. Az „Életlehetőség” Szociális Nappali Intézménynek köszönhetően pedig a fogyatékkal élők által készített termékeket megvásárolhatták az érdeklődők. Kiderült, hogy sokan nem tudják, mennyi szeretet és kitartás rejlik a fogyatékkal élőkben. A munka mellett a szabadidejükben sokan részt vesznek különféle foglalkozásokon, például táncolnak, énekelnek, színészkednek. Amatőr színjátszó csoportot, valamint tánccsoportot alakítottak, azok tevékenységébe ugyancsak bepillantást engedtek az Érzékenyítő napon.

A résztvevők megismerték a darvastói intézményben élők és dolgozók hétköznapjait Fotó: emlékház

Az amatőr színjátszócsoport, a Darvastói csibészek Az ellopott kakas című vidám, szófordulatokban, poénokban gazdag vásári komédiát vitték el Sümegre, a táncosok három kiváló előadással készültek. A nagy sikerű programot követően a meghívók és vendégeik megegyeztek abban, hogy amennyiben lehetséges, évente megrendezik az eseményt, amely most a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület Leader pályázati támogatása jóvoltából valósult meg. Az együttműködésen alapuló program célja a társadalmi érzékenyítés, egészséges életmódra nevelés, a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó szervezetek, intézmények ismertségének erősítése, fiatalok bevonása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában