A felsőörsi Papp Gyula Kemény Bertalan-emléklapot kapott

Papp Gyula, Felsőörs tanyagondnoka munkáját Kemény Bertalan-emléklappal ismerte el a Falufejlesztési Társaság (FT) a minapi ünnepségén Alsómocsoládon.

Kovács Erika

Papp Gyula, Felsőörs tanyagondnoka munkáját Kemény Bertalan-emléklappal ismerte el a Falufejlesztési Társaság a minapi ünnepségén

Forrás: önkormányzat

A magyar falvakban és tanyákon élők életminőségének javításáért, hosszú ideje végzett önzetlen és fáradhatatlan szolgálatáért adományozta a kitüntető címet Felsőörs tanyagondnokának az FT. Papp Gyula elismerését az önkormányzat mellett a Nők Felsőörsért Egyesület, a Felsőörsi Ifjúsági Közhasznú Sport Egyesület és a Református Egyházközség is támogatta.

Szabó Balázs polgármester lapunknak elmondta, Papp Gyula 20 éve áll a felsőörsi önkormányzat alkalmazásában tanyagondnokként. Felsőörs lakosságának több mint 10 százaléka külterületen, mezőgazdasági besorolású övezetekben él. A belterülettől távolabb élő, szociálisan rászoruló lakók életének segítésére, könnyítésére működik a tanyagondnoki szolgálat az ország számos településén, így Felsőörsön is. Munkakörébe tartozik a külterületen élő idősek, különösen a szociálisan rászorulók, egyedül élők segítése, így például a napi ebéd kiszállítása, a bevásárlás és az egészségügyi intézményekbe való oda-vissza szállítás.

Papp Gyula, Felsőörs tanyagondnoka munkáját Kemény Bertalan-emléklappal ismerte el a Falufejlesztési Társaság a minapi ünnepségén Fotó: önkormányzat

Az időskorúak számára különösen nagy próbatételt jelentő, karanténokkal nehezített járványidőszakban különösen sokat tett azért, hogy ezt a nehéz időszakot az időskorúak kül- és belterületen egyaránt egészségben átvészelhették. A védőoltás megjelenése után is sok idős embert személyesen segített az oltóhelyre való el- és visszajutásban.

Kemény Bertalan tervezőmérnök (1928-2007)

Megálmodta a falugondnok intézményét. Kezdeményezésére 1989-ben alakult meg a Falufejlesztési Társaság, amely aktívan támogatta a településszövetségek létrejöttét, a falugondnoki szolgálatok elindítását, a kistelepülések hagyományainak és helyi közösségeinek megőrzését, a népfőiskolai hagyományok felelevenítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában