Évfordulót ünnepeltek a várpalotai nyugállományú katonák

Megalakulásának 45 éves jubileumát ünnepelte a napokban a várpalotai Gábor Áron Nyugállományúak Klubja.

Szabó Péter Dániel

Tolcsvay Béla is zenélt a várpalotai nyugállományú katonáknak

Fotó: Szabó Péter Dániel

A helyőrségi klubban tartott rendezvény nyitányaként a Honvéd Művészegyüttes operettműsora alapozta meg a jó hangulatot, majd a tagok és a meghívott vendégek meghallgatták Dobszai József elnök beszámolóját, melyben az eredmények felsorolása mellett számos humoros történet is elhangzott.

A nyugállományú alezredes beszélt elődjéről, a klubot 15 éven át vezető Kreizinger Károly nyugállományú őrnagyról, ahogy a szervezet általános és középiskolákban végzett hazafias-honvédelmi nevelő munkájáról, valamint hagyományos rendezvényeikről. Az esten ott volt Hajnal István nyugállományú vezérőrnagy, a várpalotai alakulat egykori parancsnoka, aki az elmúlt években kiemelten segíti a klub munkáját, ahogy a Vitézi Rend képviselői is.

A beszámolót követően Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának levélben küldött köszöntőjét hallgathatták meg a résztvevők, majd Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka szólt elismerő szavakkal a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja munkájáról.

Tolcsvay Béla is zenélt a várpalotai nyugállományú katonáknak Fotó: Szabó Péter Dániel

Az ünnepi közgyűlésen számos kitüntetést és elismerést adományoztak az egyesület tagjainak és segítőinek, valamint a már hosszú ideje tevékenykedő elnökének, Dobszai József nyugállományú alezredesnek. Várpalota polgármestere, Campanari-Talabér Márta is méltatta a klubot. – A hazafias-honvédelmi neveléssel ez a közösség megtalálta a saját útját, s ez találkozik azzal, amit a honvédelmi vezetés is fontosnak és iránymutatónak tart – hangsúlyozta a polgármester. Magyarország honvédelmi minisztere az Aranykor Kitüntető Cím ezüst fokozatát adományozta Dobszai Józsefnek.

Az ünnepi közgyűlésen Várpalota Város Önkormányzata által adományozott zászlóra felkötötték az emlékezés újabb szalagjait, majd a program zárásaként vitéz Tolcsvay Béla dalszerző-gitáros műsorát is élvezhették az ünneplők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában