Magyar csapat nyerte a világ legnagyobb horgászversenyét

Október 24. és október 30. között rendezték meg a Balatonon a VII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát, amelyen 24 ország 239 csapata versengett.

Molnár Sándor

Az abszolút verseny első három helyezettje a dobogón

Forrás: IBCC

A világ legnagyobb horgászversenyén összesen 15 895 kilogrammnyi halat, vagyis 1754 pontyot fogtak a versenyzők. 15 kiló felettiből 142, míg 20 kilogramm feletti halból 20 akadt horogra a verseny során. A kifogott uszonyosok átlagsúlya 9 kilogramm volt.

Az összetett versenyt a magyar Sírius Team csapat nyerte, akik 454,51 kilogramm pontyot fogtak a kupa során. Második helyezett a cseh Mikbaits & Moraviafishing csapat lett 417,68 kilós összfogással, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a magyar 3 M Baits Vidra Team állhatott fel, 404,46 kilogrammos fogási eredménnyel.

Az abszolút verseny első három helyezettje a dobogón Fotó: IBCC

A 2021-es IBCC-n a szlovák Giants Fishing – Sports csapata fogta ki a legnagyobb tőpontyot (24,72 kg), míg a román Cereal boilies 1 csapata örülhetett a legnagyobb kifogott tükörponty (30,15 kg) díjának. A méretes halat a tihanyi hajóállomás melletti sétánynál horgászva fogták, és ez az eddigi IBCC-k legnagyobb tükörpontya.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.veol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/harminc-kilo-feletti-ponty-kerult-horogra-tihanynal-5133917/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában