Fotóalbumokban a történetük

2021.12.08. 11:00

Eredményes évet zárnak a pápai bakancsosok

Számot vetettünk az évvel, és sikernek könyveljük el, hogy a kör 30 esztendő alatt felhalmozott írott és tárgyi anyaga, igaz, nem egy helyen, de otthonra talált – emelte ki Terebesi József, a Bakancsos Természetjáró Kör vezetője.

Napló-információ

A kör gyűjteménye több helyen is megtekinthető

Kifejtette, a Huszár Közösségi Házban helyet kapott egy nagy fotóalbum, illetve több vitrint is berendezhettek. A pápai könyvtárban ugyancsak lehetőséget kaptak egy fényképalbum kihelyezésére, valamint a bakonyi betyárvilág írott és tárgyi emlékeinek bemutatására. A bibliotéka emellett helytörténeti gyűjteményébe is befogadta a kör írott és képes anyagait. Mindezek mellett a szanyi könyvtárban és a döbröntei hotelban is jelen vannak a bakancsosok. 

- Örömünkre szolgál, hogy a kiállított albumokat a látogatók nem múzeumi tárgyként kezelik, sokan nézegetik, forgatják ezeket. Boldogan látjuk, hogy némelyik már "szamárfüles". Így van értelme közzétenni a tevékenységünkről szóló anyagot - jegyezte meg Terebesi József. 

Hozzáfűzte, a csapat lelkesedését nem törte meg a járvány, az év első felében a szabályok betartása mellett, a nyár óta pedig már szabadon túrázhatnak. Minden túrán legalább 20-25-en vesznek részt. - Az élet télen sem áll meg, a kétheti rendszerességet tartjuk. Decemberben elbúcsúztatjuk az évet, majd pedig készülünk a januárra, amikor a hónap végén tartjuk meg a Patakmalom Vendégház udvarán felállított Természetjárók emlékoszlopánál a szokásos megemlékezésünket. Az év végi és a januári túrákra is várjuk a természetet szerető érdeklődőket - zárta gondolatait Terebesi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában