"Ez most igazi ünnep volt"

2021.12.07. 11:30

Feltűzték a szalagot az Ipari iskola végzőseire

A hétvégén a Pannon Egyetem aulájában rendezte meg a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum hagyományos szalagavató ünnepségét.

Juhász-Léhi István

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Kobán László, az intézmény igazgatóhelyettese úgy fogalmazott, hogy jól sikerült, problémamentes volt az iskolai ünnepük, ahol minden járványügyi szabálynak igyekeztek megfelelni. Például egy diák két vendéget vihetett magával, akik védettségi igazolvánnyal vehettek részt az eseményen, természetesen maszkban. A műsort a végzősök adták, benne tánccal, énekkel, prózával. A szalagtűzés után pedig a végzősök tánca, a keringő következett. Két csoport táncolt, aminek végén az utolsó évesek felkérhették a szülőket is.

A hat végzős osztályban 180 diák kapott szalagot, akiktől beszéddel búcsúzott egy végzős diák és az iskola igazgatója, Irányi László is. 

- Nagyon sok szalagavatón voltam már, de ilyen stresszben még sosem voltam... - vallotta meg Kobán László. - Rengeteg munkát tettek bele a gyerekek és az iskola is, ám még csütörtökön sem mertem azt mondani, hogy szalagavató lesz. Nem tudom, hogy szerencse-e, vagy más, de sikerült a szervezés. Amikor azt mondták, hogy fontos bejelentések lesznek csütörtökön, az ütő megállt bennem. A gyerekek szeptembertől próbáltak, mi béreltük a helyet, kimentek a meghívók, egyszóval nagyon fájó lett volna, ha nem jön össze. Nem így lett, még egyszer mondom, nagyszerű rendezvényen vagyunk túl. Talán emlékeznek: tavaly a könyvtárban egyesével mentek be az osztályok, és minden ünnepség nélkül az osztályfőnök tűzte rájuk a szalagokat. Ez most igazi ünnep volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában