Csodájára járnak

2021.12.21. 15:00

Ünnepi fényárban úszik a borsosgyőri Mikulásház

Az első adventi hétvégétől ismét ünnepi fényárban úszik a Mikulásház, melynek nemcsak a helyiek járnak a csodájára, hanem az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeznek látogatók.

Polgár Bettina

Fotó: Balogh Akos/Napló

Galeta Gabriella elmondta, tizenöt éve kezdték ünnepi dísz­be öltöztetni a házukat egy interneten talált fotó mintájára. Legelső díszeik egyike egy világító angyal volt, majd az évek során folyamatosan gyarapodott a gyűjtemény. 

A Mikulásházat advent első hétvégéjétől egészen január 6-ig, vízkeresztig lehet megcsodálni, mindennap 16.30 és 21 óra között. 

Galeta Gabriella rámutatott, az ünnepi fények jótékony célt is szolgálnak: a Csavargók Paradicsoma nevű állatmenhelynek gyűjtenek, ahol mintegy hatszáz kutyát gondoznak, valamint a pápai állatvédőket is támogatják. 

 

Megtudtuk, évről évre rengeteg pozitív visszajelzést kap­nak, sokan érkeznek a környező településekről, illetve távolabbról is. – Jó érzés, amikor látjuk, hogy ez tetszik másoknak, legfőképpen a gyerekeknek. Emellett jótékony célt is szolgál, hiszen tudunk segíteni az állatmenhelynek – fogalmazott Galeta Gabriella. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában