Óévbúcsúztató pancsolás

2022.01.01. 09:00

A Balatonba csobbanva szilvesztereztek

Az ábrahámhegyi strandon 99-en csobbantak a Balatonba az óévbúcsúztató szilveszteri pancsoláson, az év utolsó napja délutánján 12 fokos, tavaszias időben.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A parton zene és jó hangulat várta a bátor fürdőzőket, valamint azokat, akik csak onnan csodálták az elszántakat. A helyieken, környékbelieken kívül száz kilométernél távolabbról is érkeztek strandolók, fővárosiak, nyaralósok utaztak le kifejezetten az év végi élmény átélése céljából. Többen Szigligetről mentek át, mivel ott ezúttal is elmaradt az újévi fürdés. 

A legidősebb hölgy a 79 éves badacsonyörsi Farkas Mihályné volt, aki immár hetedszer mártózott szilveszterkor, ráadásul előtte minden alkalommal a délelőtti tapolcai malom-tavi fürdésen kezdte a rendkívüli óévbúcsúztatást. 

A parton Simon Mihály dzsúdóvilágbajnok tartott bemelegítést, idén is a tévétorna retró szignáljával csalva mosolyt az arcokra. 

Majd a közel száz, mindenre elszánt téli strandoló valósággal belegázolt a tóba a lidóról a rajt elhangzását követően. 

A vízben egy mentőhajóról Vella Zsolt polgármester pálinkával kínálta a fürdőzőket, és a balatonedericsi 5 Bft Surfclub tagjai színesítették a képet szörfjeiken állva. 

Az arab sejknek, kerékpárversenyzőnek, udvari bolondnak, Barbi babának öltözött csobbanók a többi, szintén vicces jelmezekbe bújt Balaton-rajongóval együtt mókáztak a tóban néhány percig, majd a parton még megfejelték az élményt idén is egy-egy gombóc fagyival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában