Már lehet „pumpálni”

2022.01.05. 14:00

Elkészült a Külső-Várkert új attrakciója

A közelmúltban elkészült Pápán a Külső-Várkert legújabb attrakciója, az úgynevezett pumpapálya, melyet már birtokba is vehettek az érdeklődők.

Polgár Bettina

A pumpapálya egy folytatólagos körpálya hullámokkal, kanyarokkal és ugratókkal

Forrás: Polgár Bettina/Napló

A pumpapálya (vagy angolul pumptrack) egy folytatólagos körpálya hullámokkal, kanyarokkal és ugratókkal, melyet kerékpárral, gördeszkával, görkorcsolyával és rollerrel lehet használni. Kialakításának köszönhetően a pálya használata élménydús, ugyanakkor biztonságos is. A megfelelő, „pumpáló” mozgással a használója tekerés nélkül képes haladásra, a kellő lendület megszerzésére és megtartására. 
A pumpapálya kialakítására az Aktív Magyarország Program keretében nyílt lehetőség, melyhez a 18 millió forintos kormányzati támogatás mellett mintegy 40 millió forintos önerőt biztosított a város önkormányzata. Ugyancsak az Aktív Magyarország Program keretében készült el 2020-ban a külső-várkerti futópálya is. 
A pumpapályát már a tavalyi év végén igénybe vehették a kikapcsolódni vágyók. A pálya szabályzata ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy sisak használata kötelező, illetve egyéb védőfelszerelés is ajánlott. 
A pumpapálya kizárólag saját felelősségre használható, 14 év alattiak esetében pedig szülő vagy gondviselő felügyelete mellett lehet igénybe venni. A pályán haladóknak elsőbbségük van a később indulókkal szemben, ha pedig valaki meg szeretne állni, akkor el kell hagyni a pálya nyomvonalát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában