Itt a farsang, állt a bál

2022.02.19. 07:00

Igazi közösség-összekovácsoló mulatságot tartottak a Deák iskolában

– Sajnos második éve nem tudjuk a hagyományos módon megrendezni az iskolai farsangot, amely a szülőket, a diákokat és a nevelőket is megmozgató program nálunk – mondta a Naplónak Földesiné Pethe Andrea, a Deák Ferenc Általános Iskola alsós tanítója.

Juhász-Léhi István

A diákok ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak az iskolai farsangra

Forrás: Penovác Károly/Napló

– Ehelyett igyekeztünk kitalálni, miként tudnánk mégis farsangot varázsolni az iskola falai közé – jegyezte meg Földesiné Pethe Andrea. Mint mondta, tavaly a busójárás témakörét járták körbe. 

– Idén is tematikában gondolkodtunk, így esett a választásunk a velencei karneválra. Ehhez sok-sok tárgy érkezett a gyerekektől: hoztak olyan maszkokat is, melyek Velencéből származnak, illetve készítettek többek között plakátokat, álarcokat, színezőlapokat – fűzte hozzá a tanítónő. 

Nagy meglepetés volt a szervezők számára egy harmadik osztályos kislány, Varga Kamilla munkája, amely egy PPT-prezentáció volt, és a szüleivel készítette el. Így vetíteni is tudtak, hangulatos olasz muzsikával. Megtudtuk: az alsósoknál mind a 12 osztály beöltözött az eseményre. Ötletes szelfipontok is épültek az aulában, melyek a gondolák kikötőjét jelenítették meg. 

– Különleges, közösség-összekovácsoló volt ez a farsangunk is. Nagyszerű csapatmunka van mögöttünk, hiszen együtt szerveztük a gyerekekkel. Alaposan kivette a részét a szervezésből Nemes Kira alsós tanító, nagyon jó ötletei voltak, de a többi kollégára is számíthattunk, csakúgy mint a lelkes szülőkre, akik textíliákat, anyagokat hoztak vagy éppen kartont szabtak – hangsúlyozta Földesiné Pethe Andrea. 

A kiállítás február végéig látható az iskolában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában