Gyógyító energia

2022.02.20. 10:00

Jótékony hatással lehetnek a szervezetünkre, ha állandóan viseljük a kristályokat

Szegfű Zsuzsa természetgyógyász szerint érdemes kristályokat viselnünk ékszerként, mert azok jótékony hatással lehetnek szervezetünkre.

Tóth B. Zsuzsa

Szegfű Zsuzsa szerint az emberi test energiájához a réz illik a legjobban Fotó: archív

A kristályokat viselhetjük gyűrűk, nyakláncok, karkö- tők, fülbevalók, függők, bokaláncok formájában. Foglalatnak arany, ezüst vagy vörösréz ajánlott, mert ezek erősítik a kvarc elektromágneses energiáját. Az emberi test energiá- jához a réz illik a legjobban, mert felerősíti a kristályerőket, ráadásul molekuláris szerkezete elnyeli testünk fémes salakanyagait, vezeti a föld mágneses energiáit. Bármilyen kristályból vagy drágakőből készült ékszert viselünk, a kő gyógyító hatással van éteri, érzelmi és szellemi testünkre. Utat tud nyitni az energia áramlásának az éteri testből a fizikai testbe. A gyűrűk növelik a kvarcenergia kibocsátását. Ha a gyógyító erőt például a jobb kezünkkel sugározzuk, egy ott viselt gyűrű tovább erősíti gyógyító energiánkat. Vagy ha a testünk bal oldala gyengébb, egy bal kézen viselt gyűrű segít az energiákat az éteri szinten ellensúlyozni és kiegyensúlyozni. 

 

A karkötők is rendelkeznek azzal a képességgel, hogy erősítik a gyengébb testfelet. A szívvel kapcsolatban álló ütőér a csuklónál található, amely összeköttetésben áll a szívcsakrával. Ha hosszú időn keresztül kristály karkötőt hordunk, a szívcsakra erejét növeljük vele. Általános nyugtató hatású, magunknak kell eldöntenünk, hogy melyik kezünkön hordjuk, melyik a hatásosabb. 

 

A bokák az alacsonyabb központokkal állnak kapcsolatban. Egy kristály bokaperec vagy bokalánc viselete földelhet. A bokaperecek a gyökér- és lépcsakrára, valamint a napfonatcsakrára hatnak, gyógyítják a nemi szervekkel, a csípővel és a hát alsó részével kapcsolatos panaszokat. Ha sikerült megteremteni az egyensúlyt a test két oldala között, a fülbevalók segítenek megtartani. Spirituálisan minden olyan fülpanaszt, amire nincs orvosi magyarázat, annak tulajdonítunk, hogy az illető nem akarja meghallani, mit is mondanak valójában mások, illetve nem figyel oda intuitív, felső énjére. A kristály fülbevalók viselése segíthet nyitottá válni, odafigyelni a kimondott és kimondatlan szavak valódi értelmére. 

 

A kristály nyakláncok segítenek megszabadulni a toroktájon található akadályoktól és betegségektől. Akinek nehezére esik szóban kifejeznie magát, például dadog, hadar, felfedezheti, hogy a nyaklánc segít ösztönözni a torokcsakrát, és magabiztosságot ad. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában