Egyénileg és csoportosan

2022.02.26. 14:00

Újra elűzik a télbanyát Tapolcán

Egy év kihagyás után idén tizedik alkalommal rendezi meg a Tamási Áron Művelődési Központ a helyi civil szervezetekkel karöltve a Tapolcai téltemető és télbanyaűző maskarádé eseményét.

Tóth B. Zsuzsa

Tapolcán utoljára két éve rendezhették meg a városi télbanyaűző maskarádét, a hétvégén újra várják az érdeklődőket

Forrás: Archív

A programra február 27-re várnak minden egyéni és csoportos jelmezest és érdeklődőt. Sőt, a töpörtyűsütésben és a forraltbor-főzésben jeleskedni vágyókat szintén, ugyanis bárki beszállhat a versenyekbe 14 órától a Fő téren. A töpörtyűt sütők a vándor véndőért méretnek meg ezúttal is. A maskarás felvonulás 15 órakor indul a művelődési központ elől, majd a menet a Fő térre vonul. Ott bemutatkoznak a jelmezesek, az idei versenyen legszebb boszorkány átveheti a vándor seprűt. A gyerekek a kézműves házban kiszebabát készíthetnek, a programot gólyalábas zsonglőrműsor és a farsang farka elengedése színesíti máglyagyújtással és városi kiszebaba-égetéssel a máglyán. Az eseményen három zsűri bírál, közreműködik a Batsányi táncegyüttes és a Tapolcai Musical Színpad, de nem lesz hiány fánkból és töpörtyűből sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában