Nyílt napok a szolgáltatónál

2022.03.22. 12:00

Fókuszban a felszín alatti vizek védelme

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, így az érdeklődők a víz világnapja kapcsán a szennyvíztisztító telepekre és laboratóriumokba is ellátogathatnak.

Napló-információ

Forrás: Pixabay

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének döntése értelmében március 22-e 1992 óta a víz világnapja. A nemzetközi jeles nap idén a felszín alatti vizek védelmére fókuszál – mindez azért különösen fontos, mert édesvízkészletünk jelentős há­nyadát a föld felszíne alatt található vízforrások teszik ki. Ezek a vízbázisok táplálják az ivóvízhálózatot, az ipart és a mezőgazdaságot, s fenntartják a Föld természetes ökoszisztémáit is. A felszín alatti vizek kulcsszerepet játszanak az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásban is – védelmükre tehát nemcsak jelenünk, de bolygónk jövője miatt is elengedhetetlen szükség van. 
A DRV elkötelezett a tudatos vízhasználat, valamint a természetes vízbázisaink megóvása mellett, így a víziközmű-társaság évek óta aktív szervezője és résztvevője a víz világnapjához kapcsolódó eseményeknek. A szemléletformáló projekt részeként a társaság idén is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, így a látogatók a társaság vízmű- és szennyvíztelepein, valamint akkreditált laboratóriumaiban tartott szemléletformáló elő­adások segítségével megismerhetik a tudatos vízfelhasználás lehetőségeit, a csatornaillemtan alapvetéseit, továbbá a társaság szolgáltatásait és feladatait. 
Az április közepéig meghirdetett szervezett bejárásokra a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt várják, a résztvevők pedig a program végeztével ajándékokkal és tájékoztató kiadványokkal is gazdagodhatnak. 
Mindeközben folyamatosan próbára tehetik tudásukat az érdeklődők az online kvízzel, és zajlik a DRV ugyancsak hagyományos rajzpályázata is, melynek idei jelmondata: Hétköznapi szuperhősök a bolygóért. 
A szolgáltató működési területén élő óvodások, általános iskolások, középiskolások és felnőttek számára meghirdetett pályázatra március 31-ig várják az alkotásokat. 
 

Nyílt napok

Sümeg, szennyvíztisztító telep: március 31. – április 11. 
Tapolca, szennyvíztisztító telep: március 24. – április 14. 
Balatonfüred, vizsgálólaboratórium: március 25. – április 8. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában