Virágot a virágnak

2022.03.06. 16:00

Idén sem feledkeztek meg a hölgyekről Nemesgulácson

Nőnap alkalmából virággal és szép műsorral köszöntötték őket a férfiak a művelődési házban szombaton.

Szijártó János

Forrás: Szijártó János/Napló

Tompos László polgármester úgy fogalmazott beszédében, hogy a hölgyekre ezen a napon különleges figyelem irányul, ami alkalmat ad arra, hogy a férfiak köszönetet mondjanak azért a gondoskodásért, szeretetért, amit tőlük kapnak. - Vannak olyan dolgok, amit a férfiak soha nem fognak megérteni. Ilyen az a kilenc hónap, ami csak az állapotos anyukáé, a magzatért érzett hatalmas felelősséggel együtt. A nők ápolnak minket, ha betegek vagyunk, és olykor ők próbálnak észhez téríteni, ha rossz döntést hozunk. Nekik köszönhetjük életünket, gyermekeinket, unokáinkat, az ételt az asztalon, és azt a sok kedvességet, amit életünk során tőlük kapunk - hangsúlyozta a polgármester, majd felolvasta Márai Sándor Köszönet a nőknek című versét.

A délután folyamán több szép, idevágó költemény is elhangzott. Kiss Ildikó közművelődési ügyintéző Szilágyi Julianna Nőtől nőknek című versét adta elő, míg a Keresztury Dezső Általános iskola két negyedik osztályos tanulója, Csontos Benjámin és Vida Gábor a Virágot a virágnak című művet szavalták el. A szombat délutáni műsor üde színfoltjaként a nemesgulácsi képviselő-testület férfi tagjai (Tompos László, Tiszta Zsolt, Tompos Csaba és Tóth József) Aranyosi Ervin költeményeiből olvastak fel a nőnap jegyében, majd minden megjelent hölgynek virággal is kedveskedtek.

A művelődési házban nagy sikert arattak a Napsugár Óvoda apróságai, akik bátran álltak a színpadra, és felkészítőik, Horváth Margit óvodavezető, illetve Illés Gáborné óvónő közreműködésével szívet melengető műsort mutattak be. A folytatásban az asztalokra étel és ital került, a kiváló hangulathoz, a tánchoz pedig a BlackJack zenekar biztosította a jó muzsikát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában