Társadalmi munka

2022.03.24. 15:00

Magaságyást kapott ajándékba az ajkai óvoda

Társadalmi munkában végezték el a kisgyermekek egy csoportjával közösen a virágültetést és a sziklakert megújítását Egerváriék a Zöldikék óvoda udvarán március közepén.

Tisler Anna

Kóger Sára és Házi Fruzsina locsolja az ágyást Marton Lívia segítségével, mellettük Dománé Egervári Brigitta és Karika Levin

Forrás: Tisler Anna

Az óvodás Botond édesanyja, Dománé Egervári Brigitta, és nagymamája, Egervári Lászlóné magaságyásokat is ajándékozott az intézménynek. 

A gyerekek segítséggel előkészítették a magok helyét, majd betették, betemették, és következett a locsolás. Munka közben megbeszélték, hogy milyen növény fejlődik azokból, mire tudják használni. 

Marton Lívia óvodavezető-helyettes elmondta, hogy a családi házas övezetben levő intézménybe járók többsége segít otthon a kertészkedésben, az udvar rendben tartásában, így tájékozottak a témában. Örömmel végzik a tevékenységet, amely az óvodai nevelés csaknem minden területén fejleszti őket. Tevékenység közben beszélgetnek a szabad levegő és a mozgás egészségre gyakorolt hatásáról, az egészséges táplálkozásról, a fenntarthatóságról, a környezetvédelemről. Megismerik a különféle országok növényeit, a természetről, állatokról tanulnak mesét, verset, dalt, rajzolnak, festenek, figyelemmel kísérik az évszakok változását. A szülőket is bevonják, így mélyül a kapcsolat a család és az óvoda között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában