Fesztivál és koncertek

2022.04.14. 15:00

Nosztalgia-hétvégével ünnepel az ötvenéves Balatonfüred

Nosztalgia-hétvégével ünnepli meg Balatonfüred azt, hogy ötven évvel ezelőtti nyilvánították várossá. Gasztronómiai fesztivállal, koncertekkel emlékeznek meg a jubileumról április 23-24-én, a testvérvárosok delegációi pedig részt vesznek az ünnepi testületi ülésen, közölték a szervezők.

Kovács Erika

A 64. Nosztalgia Magyar Fodrász Bajnokság és Kiállítás két napon át zajlik majd a Balaton Szabadidő Központban, sztárfodrász részvételével

Forrás: Pixabay-illusztráció

1971-ben nyilvánították várossá Balatonfüredet, az ötvenéves évfordulót tavaly ősszel ünnepelte volna a város, de a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény. Így a jubileumról április 23-24-én emlékeznek meg a városban. 

Különleges programnak ígérkezik az 1971 májusában megrendezett I. Magyar Fodrászbajnokság megidézése. Az 51 évvel ezelőtti eseményre hivatkozva látványos, nyilvános fodrászverseny-show-t rendeznek ismét a városban. A 64. Nosztalgia Magyar Fodrász Bajnokság és Kiállítás két napon át zajlik majd a Balaton Szabadidő Központban, sztárfodrász részvételével. 

Két napra a városba költözik a balatoni gasztronómia színe-java is. A Vitorlás téren a Balatoni Kör Kóstold körbe rendezvényén a régió legjobb borai és ételei közül lehet válogatni. A Tagore sétányon családi programokat szerveznek, játszóház, gólyalábas utcaszínház várja a gyerekeket. Látványos felvonulást is rendeznek, zenészek, hagyományőrzők, néptáncosok és a fodrászverseny modelljei részvételével. 

A hangulatról az Alma együttes, a 100 Folk Celsius, Rutkai Bori Bandája és az ABBA Tribute Show is gondoskodik. 

A nosztalgia-hétvégén a városba látogatnak a testvértelepülések delegációi a németországi Germeringből, a finnországi Kouvolából, a romániai Kovásznából és a horvátországi Opatijából, és részt vesznek az ünnepi testületi ülésen. 

A részletes programról a város honlapján lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában