Kutyákkal keresték

2022.06.09. 10:45

Eltévedt egy fiatal a magyarpolányi erdőben

Eltévedt egy 26 éves környékbeli fiatalember a magyarpolányi erdőben, kerékpározás közben a minap.

Kovács Erika

Forrás: Pixabay

A fiatal azzal hívta fel a testvérét, hogy segítsenek neki kijutni az erdőből, ugyanis már esteledett. A testvére azonnal felhívta Kulcsár Józsefet, a magyarpolányi Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány vezetőjét, aki az eltűnt fiatal keresésére indult németjuhász kutyáival, Landonnal és Calypsóval. 
Kulcsár József, aki a helyi polgárőrség alelnöke is, hívta kollégáit, valamint a 112-es segélyhívót. Így az ajkai rendőrség járőrei, valamint a magyarpolányi polgárőrség elnöke és egy tagja csatlakozott Kulcsár Józsefhez, és együtt keresték az eltűnt fiatalembert az erdőben. Közben sikerült telefonon elérni a fiatal férfit, akitől megtudták, hogy a helyi erdőben lévő Ödön-forrásnál tartózkodik. Kérték tőle, ne menjen tovább, maradjon ott, ahol van, és nemsokára épségben, egészségben meg is találták a polgárőrök, akik elvitték az otthonába. A fiatal elmondta, elfogyott az úton a vize, és nagyon kimerült, elfáradt. 
Kulcsár József érdeklődésünkre közölte, a magyarpolányi erdő hatalmas területen helyezkedik el. A hasonló esetek megelőzésére azt javasolta, a kirándulók, kerékpározók mindig maradjanak a kijelölt turistaútvonalakon, illetve azok közelében, és lehetőség szerint használjanak eligazodást segítő turistatérképet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában