Megünnepelték a jubileumot

2022.06.15. 10:00

Százéves a malomsoki labdarúgás

A helyi sportpályán ünnepelték a malomsoki labdarúgás százéves jubileumát. Az alkalmat többek között emléktábla-avatás színesítette, illetve barátságos mérkőzés keretében lépett pályára a Malomsok SE és az FTC öregfiúk labdarúgó­csapata.

Polgár Bettina

A Malomsok SE játékosai pályára léptek az eseményen

Forrás: Polgár Bettina/Napló

Az esemény nyitóünnepségén Fintáné Dóra Mária, a település polgármestere, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei igazgatója, Schweiger Emil, a Malomsoki Sportegyesület titkára, valamint Bánki József labdarúgó köszöntötte a résztvevőket, majd leleplezték a jubileumi emléktáblát, melyet a település önkormányzata és a Malomsoki Sportegyesület készíttetett el a sportöltöző falára. – A sportkör alapítója, néhai Tömböly István a világháborút és hadifogságot is megjárt tanító, aki maga is kiváló sportoló hírében állt, 25 évesen került Malomsokra és 1922-ben létrehozta a település első labdarúgócsapatát – mondta el Fintáné Dóra Mária. Hozzátette, büszke arra, hogy polgármestersége alatt van e jeles évforduló. 
– Feladatomnak éreztem, hogy ezt emléktáblával örökítsük meg a jövő nemzedékének és méltó ünnepséggel köszönjük meg a malomsoki sportéletet továbbvivő labdarúgóknak – hangsúlyozta a polgármester. 

A jubileumi programon Bánki József, Schweiger Emil és Kovács Zoltán egyaránt köszöntötte a jelenlévőket
Forrás: Polgár Bettina/Napló

Kovács Zoltán elismerően szólt a százéves jubileumról, valamint gratulált a helyi sport­élet résztvevőinek. Finta Péter úgy fogalmazott, dicséretet érdemel, hogy egy egyesület 100 éves és egy kistelepülésen 2022-ben még mindig van labdarúgás, ráadásul nem is akármilyen, hisz az elmúlt öt évben a dobogó valamely fokán mindig ott lehetett a csapat, és az utóbbi időben a megyei labdarúgás meghatározó szereplője lett a Malomsok. 
Schweiger Emil köszöntőjében a helyi sportélet múltjára, a sportegyesület elmúlt évszázadára tekintett vissza, Bánki József pedig hangsúlyozta, Malomsok büszke lehet erre az évfordulóra, és nagy öröm, hogy a településen ennyien szeretik a Ferencvárost. 
Az esemény a Malomsok SE és az FTC öregfiúk labdarúgócsapata mérkőzésével folytatódott, melyen 4:2-re nyert a Fradi. 
Felléptek a Malomsoki Szikrák és a Malomsoki Menyecskék, a programot tombolasorsolás is színesítette, a gyermekeknek pedig arcfestéssel, fajátékokkal és csillámtetoválással kedveskedtek. 

Az FTC öregfiúk labdarúgócsapata és a malomsoki önkormányzat dolgozói. Az első sorban középen Fintáné Dóra Mária polgármester
Forrás: Polgár Bettina/Napló

A jeles alkalomból Fintáné Dóra Mária a helyi sportéletben végzett munkájáért elismerő díjat adott át Horváth Istvánnak, aki 1975-től 1982-ig a sportegyesület elnöke és edzője volt, illetve központi irányítója a helyi sportéletnek. Ugyancsak díjat vehetett át Szabó Nándor, a sportegyesület elnöke, aki már több évtizede tölti be tisztségét, valamint Potyondi Márk, a Malomsoki Sportegyesület csapatkapitánya. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában