Kerékpártárolót nyertek

2022.11.23. 17:36

Az élen végeztek a Veszprém megyei bringások

A Veszprém megyei bringások voltak a legaktívabbak egy közelmúltban zárult versenyen, a biciklisek egy fedett kerékpártárolót nyertek el teljesítményükkel a szervezőktől.

Marton Attila

 

A megyék közötti bringás kihívást az egyik autómárkával együttműködő We Love Cycling nevű online biciklis magazin indította el. A kiírás értelmében a lakosságszámhoz viszonyítva azt vizsgálták, melyik megye gyűjti össze a legtöbb kilométert szeptember közepe és október vége között (a letekert kilométereket a 2022. januári, hivatalos lélekszámmal vetették össze). Szoros küzdelemben, de az élen Veszprém megye végzett, megelőzve Baranya és Csongrád-Csanád megyét. A versenybe benevező Veszprém megyeiek 14 331 kilométert tekertek, így elmondható, hogy a bringások itt voltak a legaktívabbak. 

A versenyben egy fedett bringatárolót nyert a megye, amelyet a kiírás szerint a győztes megyeszékhelyen állítanak fel a város vezetésével egyeztetve – mondta érdeklődésünkre Tóth Bettina, a Magyar Kerékpárosklub veszprémi területi szervezetének aktivistája. Hozzátette, a bringások a közösségi oldalon jelezhették, ők hol látnák legszívesebben a biciklitárolót. A legtöbb szavazat az autóbusz-pályaudvarra érkezett. A javaslatról megkezdődött az egyeztetés a Kerékpárosklub helyi szervezete és az önkormányzat között. Tóth Bettina elmondta, szervezetük a közelmúltban alakult újjá azzal a céllal, hogy a Veszprémet és térségét érintő kerékpározással kapcsolatos ügyekbe minél aktívabban részt vegyenek. A klub nyitott, várja a kerékpározás iránt elkötelezett tagok csatlakozását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában