A szokásos kínálattal

2023.04.16. 16:30

Esernyős óvárosi piacozás

Nincs rossz idő, csak rossz öltözet – tartja az északi mondás, és akik ma megtalálták a megfelelőt, azok élvezhették a Veszprém történelmi központjában kéthetente vasárnaponként megrendezett termelői és kézműves vásárt.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Az Óváros piacra többen esernyőt a kezükben tartva érkeztek, de azért karjukon elfért bevásárlókosaruk is. A gyerekeket csuklyás, vízlepergető anyagból készült dzsekikbe öltöztették szüleik, a kutyagazdák kis kedvencükre kabátkát adtak. 

A felhős, nedves időjárás ellenére a szokásos kínálatban válogathattak a vevők, a nézelődők, megtalálhatták az asztalok mögött kedvenc árusaikat. A nekünk már ismerősök közül ott voltak a gyógynövény- és fűszerszörpöket készítők, a sáfránytermékekről szívesen beszélgetők, a boros, a sajtos és a kovászos termékeket sütő pékbisztró munkatársai. 

A kerámiákat nem kellett félteni, hogy megáznak. A portékák közé került még méz és sör, kiültetésre váró virágok, só és sütemény, szeretetüzenetet közvetítő mézeskalácsok. Ebeknek puha fekhelyet, pokrócot lehetett venni, a hétvégi ebédhez húsárut, és még sorolhatnánk. Ezúttal mintás esernyők színesítették a hangulatot, a szokásos piaci terefere és a finomságok kóstolgatása így sem maradt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában