Terefere labodáról, Manóról és Ökörszívről

2023.04.24. 11:00

Már megjelentek a palánták a zirci piacon, hamarosan rengeteg érkezik

Laboda – figyeltünk fel a Zirci Termelői Piacon az egyik standnál kínált palánták feliratára. Ismerős volt az elnevezés, de nem tudtuk hirtelen hova tenni. Árgyelán Alexandra segített, elmondta, hogy spenótfának is nevezik, hasonlít a névrokonához az íze, felhasználása szintén, de csak távoli az atyafiság és a spenóténál nagyobb a levele.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Viszont ugyanúgy kerülhet salátába, készülhet belőle főzelék, és akár magról szaporítható. De választhattunk volna eper-, citromfű és metélőfokhagyma-palántát is.
A Vidéken "Bénázók" Egyesület szervezi a rendszeres termelői vásárt a bakonyi városban, az idei negyedik piaci alkalmon az almás-mákos házirétest ezúttal sem lehetett kihagyni. Igaz, már csak ebből az ízesítésből maradt nekünk, de talán ez a legfinomabb. Ha másképp gondolják, írják meg lapunknak! Kíváncsiak vagyunk véleményükre. 
Az elkövetkezőkben, év végéig minden szombaton délelőtt hasonló kellemes tereferékre kerülhet sor a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kertjében lévő fedett vásártéren. Péter-napi vásár lesz április 22-én, május első hétvégéjén pedig szülinapi piacozás, akkor ünnepli ugyanis első évét a mostani helyén megszervezett termelői és kézműves vásár. Gyereknapon és anyák napján szintén plusz programok várják a vásárlókat, a nézelődőket és májustól már a zirci zöldségtermelő, Jandala Attila tavaly nagyon kapós paradicsompalántái között is lehet válogatni, két fajta nálunk is bevált – kipróbáltuk –, a Manó és az Ökörszív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában