Támadnak a szilánkok

2023.05.23. 14:00

Gumisok, készüljetek!

„– Asszonyom, mivel foglalkozik a kedves férje? – Haggyamánelember! Üvegezik… – De hát az jó mesterség, jól fizet. Beilleszteni a szép, új ajtókba, ablakokba a ragyogó üvegeket… – Na mennyenmánember! Üvegezik! Nem érti? Látom, nem, naszóval: hajnalok hajnalán fog két nejlonszatyrot meg egy botot, azt bejárja a környéket, hogy mire nyit a bót, összeszeggye az üres üvegeket. Csak a bótosok kényesek, jól lesziggyák, meehogy mindig koszosan viszi be. De hát hol mossa el szerencsétlen? Még jó, ha a torkát a kapott aprópénzből leöblíti a krimóba. Eeeveri a dühét, legalább nem rajtam tőtti ki. Na meg eeeveri a pénzt is az a szerencsétlen. Hallani akarta, eeemontam. Ennyi!”

Benkő Péter

Régi nagyvárosi történet még a visszaváltós korszakból. Jobb híján ez jutott eszembe, az egyik veszprémi parkolóban, amikor ezt a szelektív elhelyezést megláttam. Mert a kidobott hulladék üvegnek ugyan üveg, de abból is van ilyen, van olyan, egyik erre, másik arra jó, hulladékként egyik ide, másik oda való. 

Üvegnek üveg, de nem mindegy, hova kerül! Fotó: Benkő Péter

De hogy ennek a levét a parkoló autósok isszák majd meg, mert el nem viszik a szállítók, az biztos. Nem is az ő dolguk. Majd szépen félreteszik, valaki vagy valami darabokra töri, s maradnak a szilánkok.

Szóval, gumisok, készüljetek! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában