Tour de Hongrie

2023.05.03. 21:00

Kékbe öltöztetve várja Lesencetomaj a kerékpárosokat

A Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnyét Lesencetomajon szervezetten várják a szurkolók, akik a nagy napra kék színbe öltöztetik a falut.

Tóth B. Zsuzsa

Lesencetomajon már festik a kerékpárokat, hogy a hétvégi versenyre kidekorálják a falut

Forrás: szervezők

Amint azt Tóth András főszervező, a Bakony 200 Sportegyesület elnöke elmondta, a mezőny május 11-én a 84-es főút felől érkezik, és a Kossuth utcán végighaladva Várvölgy felé hagyja el falut. A karaván első autói 15 órakor érkeznek, a bringások pedig körülbelül 15.45-kor. A verseny színe a kék, ezért a szervezők azt kérik, hogy aki szeretne csatlakozni a szurkolókhoz, az érkezzen kék színű ruhában. Lesencetomajon a falu közepén, a Kossuth utca 91. szám alatt, a Mária kertnél lesz a szurkolói zóna, ahol itallal és süteménnyel várnak mindenkit, lesznek spinningbringák Szabó Bálint spinningoktatótól, a gyerekeknek ugrálóvár és legofoglalkoztató, a zenét Kassai Balázs biztosítja. 

András és csapata mellé állt több helyi és környékbeli felajánló, a támogatásukkal kék színbe öltöztetik a falut, bizonyítva, hogy egy kistelepülés is magáénak érzi a versenyt. A falut kékre festett biciklikkel díszítik fel, megkérik a lakosokat, hogy az utcán csak a kék színű gépkocsikat hagyják kint, és több száz léggömböt szereznek be a nagy napra, valamint aszfaltot festenek. 

– Valószínűleg egy soha meg nem ismétlődő alkalom, hogy a televízióban a népszerű Tour de France, Giro d’Italia vagy más neves versenyek kerékpárosai a mi falunkon tekerjenek végig. Erre az alkalomra közösen feldíszítjük az útvonalat, és egy szurkolói pontot hozunk létre a falu közepén, hogy a helyet népszerűsítsük, hiszen a televízió élőben közvetíti a versenyt. Kellő összefogással olyanná tudjuk varázsolni a települést, hogy azon megakadjon a videósok és fotósok szeme is. Szeretnénk, ha a porták előtti területet erre a napra mindenki rendbe hozná, ha egységes és szép lenne a falukép. A dekorálás érdekében még gyűjtjük a kék színű járműveket, például kerékpárokat. Akár a régi, nem használt darabokat is, amelyeket lefestünk kékre, és kitesszük a Kossuth utcára. A léggömbökkel pedig a villanyoszlopokat díszítjük – mondta András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában