Helyi életstílus

2023.06.16. 16:00

Ismeretterjesztő séta és lófürdetés

Performance-sétán vizsgálják a Balaton és az állattartás kapcsolatát a strandok és legelők kultúrtörténeti, ökológiai kapcsolódásain keresztül június 17-én, szombaton 13 órától.

Napló

A résztvevők a lovakat kísérhetik majd le a tóhoz, és a séta végén, a Balatonhoz érve a lovak megfürdenek a Balatonban, ahogyan egykor. A 2,5-3 órás séta Kővágóörsről, az önkormányzat épületének parkolójából indul, és Balatonszepezden, a Központi strandtól nyugatra, néhány száz méterre a parton zárul. A résztvevők azokra a kérdésekre keresik a választ, miért fontos az ökológiai összeköttetések szempontjából, hogy az állatok akadálytalanul hozzáférjenek a vízparthoz, valamint azt, hol van ma a jószágok helye a tájban? A részvételhez regisztráció szükséges a [email protected] emailcímen „Strandlegelők” tárggyal. A Strandlegelők Slowwalk projekt a szabadonbalaton ötlete alapján, a PAD Alapítvány szervezésében, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában