Jakab-nap

2023.07.21. 10:00

Az érett bor és a vadászat ünnepe Sümegen

Kiállítás megnyitóval, országos borrendi találkozóval, koncertekkel várja az érdeklődőket szombaton az immár tizennyolcadik alkalommal megrendezendő Jakab-nap. Az események ezúttal is több helyszínen, színes kínálattal várják az érdeklődőket.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

A Kisfaludy Emlékháznál indul a programsorozat reggel 9 órától reggeli jógával, Szalai Ilona vezetésével, majd a természet festője, Kőhalmy Tamás festőművész kiállítását nyitja meg 10 órakor dr. Faragó Sándor akadémikus. 14 órától a Sümegi Történelmi Íjász Egyesület tagjaival találkozhatnak a látogatók. Reggel 9 órakor egy másik helyszínen, a Hét vezér téren is várják az érdeklődőket, ugyanis itt tartják a szabadtéri szentmisét Szent Euszták tiszteletére. A misét Nagy József főesperes-kanonok celebrálja, az ünnepi köszöntőt Bende Attila egyetemi adjunktus mondja.
A Jakab-nap harmadik helyszíne hagyományosan a Palotakert, ahol 10 órától indul a vadpörkölt főző verseny. 14 órától történelmi játszóparkká alakul a kert és ekkortól ad térzenét Sümeg Város Fúvószenekara. 15 órakor Kalap Jakab gyermekkoncert kezdődik, majd 16 órakor az ünnepi köszöntőket hallhatják a résztvevők. Ekkor mutatkoznak be a borrendek és a vadásztársaságok, illetve itt hirdetik ki a főzőverseny és a koronglövő verseny eredményeit.
A folytatásban zene és tánc következik a színpadon. 17.30-kor a Füred Dixieland Band és Kamarás Iván nagyzenekaros showműsora szórakoztatja a közönséget, majd 21 órától a Bikini zenekar ad koncertet. 23 órától az Al Ahram Orientális Tánccsoport éjszakai hastánc bemutatóját láthatják, utána DWG zenekar muzsikája biztosítja a jó hangulatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában