Óriási sikerrel

2023.07.08. 20:00

Negyedszer rendeztek veteránjármű-találkozót Ajkán

Külföldről is érkeztek veterán autók a negyedik alkalommal megrendezett találkozóra, amelyet július 8-án, szombaton  tartott a Veterán Járművek Baráti Köre Ajka. A több mint 150 veterán autó és csaknem 100 motor a városba Bakonygyepes felől vezető út egyik körforgalmából indult, hogy tegyen egy kört a városban, mielőtt megérkezik a Bányász Sportpályára, a rendezvény helyszínére. Útközben sokan fotózták az autó- és motorcsodákat, amelyek közül több fél évszázadosnál is idősebb, valamint igazi ritkaság volt.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A megnyitón Navracsics Tibor miniszter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy  óriási siker, ami itt, Ajkán zajlik, hiszen olyan sok a részt vevő járműtulajdonos és az érdeklődő, hogy alig férnek el. Hozzátette, hogy számára azért is siker a találkozó, mert gyermekkori  álma valósult meg, hogy ülhetett két Citroen Ds-ben, valamint ígéretet kapott, hogy az egyiket vezetheti is. Egy kicsit az időben is visszament, ugyanis Weinpel Tibor, a szervező 50 tagú baráti kör elnökének Zsigulijával vehetett részt a felvonuláson Schwartz Béla polgármesterrel együtt. Több mint 40 éve ült ilyen autóban. A résztvevőknek azt kívánta, hogy találják meg a kedvenc autójukat, valósítsák meg gyermekkori álmaikat, ha nem ott, azon a délutánon, akkor az életben. 

Schwartz Béla köszöntőjében elmondta, hogy a tavalyi találkozón beígért parkolók elkészültek, de annyira megnőtt a kiállított járművek száma, hogy jövőre az út mindkét oldalát a veteránok foglalják majd el, a látogatók máshol állhatnak meg. Hihetetlen, hogy négy év alatt milyen nagy és népszerű lett a rendezvény Weinpel Tibornak és barátainak köszönhetően. Sokan más országból vagy  Magyarország távoli részéről is eljöttek, pedig az autók karbantartása sok időt és pénzt igényel. 

A miniszter és a polgármester az egyesület logójával ellátott sapkát kapott Weinpel Tibortól, aki megköszönte mindenkinek a részvételt.

Az érdeklődők megnézték a gépeket, több tulajdonos azt is megengedte, hogy beüljenek. Kloó János 1968. februári tűzpiros Mustangja ismét sok érdeklődőt vonzott. A tulajdonos elmondta, hogy Amerikából hozatta, több mint négy év munkájával hozta helyre azt. Németh Gábor a Citroeneket kereste. Megtudtuk tőle, hogy egy 6 éves Citroen tulajdonosa, és érdekli, hogy a márka régebbi gyártmányai milyenek voltak. A találkozón sokan kérdezték, hogy mennyibe kerül egy-egy autó. Legtöbben azt válaszolták, semmi pénzért nem válnának meg attól. Benne van a munkájuk, az idejük, a pénzük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában