Játékosan tanulnak a táborozók

2023.07.27. 11:00

Őrölnek és dagasztanak, kirándulnak és piknikeznek

Már javában benne vagyunk a nyári szünidőben. A szülőknek mindig nagy dilemmát okoz, hogy a munka mellett hogyan oldják meg a kisiskolás gyerekek felügyeletét.

Nyári tábor a Bakonyban

Forrás: Napló

Sok helyen még a nagyszülők is aktív dolgozók, ilyen esetekben a szülők felváltva vesznek ki szabadságot vagy válogatnak a táborok színes kínálatából, csak a pénztárca vastagsága szab határt.

A táborok segíthetik a gyerek önállóságának kialakulását, az iskolában megszerzett tudás bővítését, elmélyítését. Egy-egy tábor teljesen új ismeretet adhat egy idegen kultúráról, egy idegen ország szokásairól. A gyermeki agy az óvodáskor végén és a kisiskoláskor elején a legbefogadóbb. Igyekezzünk ezen időszakot tartalmasan, játékos tanulással elősegíteni. Ebben lehetnek segítségünkre a táborok, ahol a játékok mellett egy kis ismeretbővítésre is jut idő.

Június utolsó két hetében az iskolák tartottak táborokat, utána a város számos helyén van lehetőség a gyerkőcök elhelyezésére.

Az Agóra egész nyáron várja a gyerekeket szórakoztató táborokkal, ezek között szerepel a kalandtábor, ahol ügyességi feladatok, izgalmas fejtörők, kirándulások, sok nevetés és játék várja az érdeklődőket. Részt vehetnek a gyerekek mesetáborban, sporttáborban és Szín-játszunk együtt! elnevezésű programban, ahol a verseké és az irodalomé a főszerep. A tábor egy csoportos színpadi bemutatóval zárul. Célja a kommunikáció és az önbizalom erősítése.

A Fenyves Malom is várja azokat a gyerekeket, akik érdeklődnek a hagyományőrzés iránt, szívesen kipróbálják az új vizes játszóteret, megtanulnák az őrlést és a dagasztást. A tanulás mellett sok játék, kirándulás, patak parti piknikezés, néptánc, kézműves foglalkozás vár a 6-10 éves közötti gyerekekre.

Zircen a kalandvágyó, túrázni szerető általános iskolásokat hívják a bakonyi felfedező táborba, ahol túra, mikroszkópozás, madarászat, arborétumi séta, rovarászat, botanizálás várja a kis kalandorokat.

Lázár Valéria

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában