Eperke, az egynapos zirci szarvasborjú

2023.07.08. 19:00

Rózsás orrocskájáról kapta a nevét a dámfarm legújabb lakója

Újabb szarvasborjú született pénteken a Szarvaskúti Dámfarmon, rózsás orrocskájáról kapta a nevét, Eperkének hívják.

Rimányi Zita
Eperkének biztos rejteket nyújt Zirc határában a fás legelő növényzete
Forrás: Szarvaskúti Dámfarm

Lapunkat Szitó Martina tájékoztatta az örömhírről, aki férjével, Bognár Ákossal a dámfarm tulajdonosa. "Mi más nevet kaphatott volna ez a kicsi lány, ha nem az Eperkét?" – írta és mellékelte a fotókat. Az egyik fiatalabb fehér tehén borja és ünő. Kisebb, mint az előző kettő, azok nemrégiben jöttek világra a dámfarmon, ahol pénteken a naplementében találták meg a legújabb csöppséget. Nagyon félős, nem szeretnék gazdái zaklatni. Viszont mivel további szaporulat várható – még akár most hétvégén megszülethetnek újabb borjak –, Martináék továbbra is várják a névjavaslatokat olvasóinktól lapunkhoz, a [email protected] e-mail-címre. Az eddigiekben a következőket kaptuk: Ribizli, Kacifánt, Suba, Pitypang.

A két korábban született borjú két-három hét alatt sokat nőtt, már dupla akkorák, mint világra jöttükkor. S időközben Cinti és Sunny Boy egymásra talált, ők már együtt gengelnek, ahogy Martina fogalmazott. Benne vannak a csapatban is, de ha embert látnak, még elbújnak. A Szarvaskúton sétálók megnézhetik a rudlit, de a két idősebb kisebbet inkább csak akkor láthatják, ha futás közben fel-felugranak, akkor kilátszanak a fűből. Eperke pedig csak később fogja követni az anyaállatot. Egyelőre biztos rejteket nyújt neki Zirc határában a fás legelő növényzete. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában