Gasztronómiai kaland

2023.08.05. 20:00

Édes és sós gombócokat kínálnak a balatonfűzfői fesztiválon

Hatalmas érdeklődés mellett, partnertelepülésük, a felvidéki Nagycétény részvételével 15. alkalommal szervezik meg a gombócfesztivált Balatonfűzfőn, a közösségi háznál augusztus 5-6-án, szombaton és vasárnap. A színes gasztronómiai eseményt Molnár Eszter vezetésével a Balatonfűzfői Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület civil összefogással hozta létre.

Kovács Erika

Az elmúlt években a rendezvény országos ismertséget is szerzett - mondta Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere köszöntőjében

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Az elmúlt években Balatonfűzfőn nem csak a gombócok készültek el, hanem a rendezvény országos ismertséget is szerzett - mondta Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere köszöntőjében. Hozzátette, nagyon sok embert vonz ez a gasztronómiai kaland, mely sokfelé jó hírét viszi a balatoni városnak. Reményei szerint azzal, hogy a programokat az önkormányzat és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatja, még színesebb és gazdagabb lehet a fesztivál. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Méltatta a kitűnő hangulatú rendezvényt Kiác Roman, a felvidéki település polgármestere is, aki köszönettel beszélt a meghívásról. 

- A gombócok, illetve a gömbök a harmonikus összefogást is jelképezik, a finomságokat fiatalok és idősek egyaránt elkészítik otthon, illetve itt, a fesztiválon - ezt Molnár Eszter egyesületi elnök mondta, majd méltatta elődeink kitűnő receptjeit, melyek alapján mi is finomabbnál finomabb ételeket tudunk elkészíteni. Megjegyezte, az étkezés, az ételek elkészítése mindig központi szerepet játszott kultúránkban, mely mindig biztos pontot jelentett az életünkben, és amelyre ma talán minden korábbinál nagyobb szükség van. Elismeréssel beszélt arról az összefogásról is, mellyel létrejöhet egy mostani gasztronómiai fesztivál. 

A legfinomabb ételért a zsűri értékelése alapján Aranygombóc díjat adnak át. Az eseményt a gasztronómiai élmények mellett kitűnő programok kísérik, külön gondoltak a gyermekekre, családokra. A közösségi házban véradásra is van lehetőség. A fesztivál bevételéből a következő évit szervezik meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában