Tikszem és kecskerágó szirmai olvasónk fotóin

2023.08.25. 08:00

Látott már egészen közelről több színben csillogó levelészt?

Levélen mászó, színesen csillogó árvacsalánlevelész, virágba kapaszkodó hajnalpír lepke, narancssárga szirmú mezei tikszem, csíkos kecskerágó, mezei ürge a réten, boglárkalepke, fényes kékeszöldben tündöklő szitakötő és szerény halványkékben az év vadvirágának választott, szép formájú, védett borzas len. Tóth Ágnes egy-egy példányt ezekből közelről fotózott le. Felhívásunk nyomán kaptuk meg tőle a képeket, ugyanis arra kértük olvasóinkat, küldjenek színes szirmú virágokat, szép szárnyú rovarokat szerkesztőségünknek. 

Rimányi Zita

Forrás: Olvasói

Továbbra is várjuk olvasóink fotóit. Gyönyörű vadvirágot, gyógynövényt fotózott erdőn alján, nyári mezőn és tudja is, mi a neve, ismeri jellegzetességeit? Sikerült lencsevégre kapnia egy nagyot ugró vagy gyorsan tovaszálló, döngicsélő rovart, esetleg fatörzsön, leveleken mászó bogarat, de nem tudja pontosan meghatározni a faját? Fotózza le és küldje el fényképeit szerkesztőségünknek! Kérjük, hogy írja meg azt is, miért tetszettek a látottak, mi ragadta meg képzeletét! Ha nem ismerte fel pontosan, flóránk vagy faunánk melyik egyedéről lehet szó, az se baj, majd a fotó alapján segítséget kérünk szakértőktől, botanikustól, entomológustól. 

A képeket a [email protected] e-mail-címre várjuk. Kérjük, azt is írják meg, megjelentethetjük-e a fényképeket felületeinken és odaírhatjuk-e melléjük a készítő nevét! Várjuk a csodálnivalókat, hiszen ideje jobban tisztelni és megismerni szép szirmú, színes szárnyú, ízeltlábú szomszédainkat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában