Október 14-én estére bezárul a kör

2023.08.29. 19:00

Túrázók rajzolják ki az ország híres kék karikáját

Az elmúlt három évhez hasonlóan idén is a túrázásról, egész pontosan a kéktúrázásról fog szólni október második szombatja: 2020 óta mostanra hagyománnyá vált a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében zajló, nagyszabású közösségi esemény, amely az egyre népszerűbb kéktúrázás ünnepeként fogható fel.

Rimányi Zita

Nem túlzás azt állítani, hogy ezen a napon, október 14-én az egész országot bejárják a túrázók, hiszen a 2584 kilométer hosszú Országos Kékkör mentén 143 túracsoport fogja róni a kék sáv jelzésű ösvényeket, hogy a nap végére bezáruljon a kör. A csoportokat GPS-es jeladóval látják el, így a térképen élőben lehet követni a megtett utat, ahogy a több ezer túrázó nyoma ténylegesen kirajzolja a híres kék karikát.

A túrákhoz szokás szerint ingyenesen lehet csatlakozni, csupán regisztráció szükséges a részvételhez. Minden csoport mozgását szakaszfelelősök segítik, az esemény tehát jó lehetőség akár a kezdők számára is, hogy belekóstoljanak a kéktúrázás élményébe. A túrákra való jelentkezés szeptember 1-jén 8 órakor indul a Kéktúrázás Napjának hivatalos honlapján, ahol az egyes szakaszokról leírás olvasható. 

Érdemes résen lenni, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis a legnépszerűbb túrákra egyre gyorsabban fogynak el a helyek. Azonban nincs ok az aggodalomra, hiszen a 143 szakasz bőséges választékot biztosít, és várólistákra is lehet jelentkezni. A kéktúra útvonala Veszprém vármegye, a Bakony csodák részeit is érinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában