Építészhallgatók ajándékba készítettek 

2023.08.02. 17:30

Vadfeldolgozó, gyümölcsmentő, gyógynövényes gyógyítóház lehetne Bakonybélben?

Vadfeldolgozó húsbolttal, pelletáló brikettüzemmel, gyümölcsmentő szeszfőzdével, közösségi aszaló szörpfőzővel, gyógynövényes gyógyítóházzal, íjászbázis és monostori könyvtárrekonstrukció – ötleteiket, fejlesztési elképzeléseiket adták ajándékba Bakonybélnek a terepgyakorlatukat ott töltő építészhallgatók, ráadásba hat padként, asztalként, nyugágyként is használható kézművessátrat.

Rimányi Zita

Forrás: Bakonybéli önkormányzat 

Építészhallgatók töltötték nemrégiben terepgyakorlatukat Bakonybélben, megismerték, feltérképezték a településszerkezetet, megnézték az intézményeket, beszélgettek a falubeliekkel. A helyi adottságok, a hagyományok alapján dolgozták ki olyan befektetési lehetőségek terveit, amelyek a település fejlődésében a jövőben szerepet kaphatnának. Vezérelvük volt az ökoszemlélet, és olyan funkciókat igyekeztek betölteni elképzeléseikkel, amelyek jelenleg nem találhatók meg a községben. A falusi léptéket figyelembe vevő 39 diplomamunka született, ezek egy részét kiállítás keretében mutatták be a helybelieknek. Az építészeti koncepciók megalkotását, a középületek megtervezését ismertető eseményen Márkus Zoltán polgármester és Csontos Györgyi, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Szakának tanára is részt vett. 

Forrás: Bakonybéli önkormányzat 

A diákötletek között szerepelt vadfeldolgozó húsbolttal, pelletáló brikettüzemmel, gyümölcsmentő szeszfőzdével, közösségi aszaló szörpfőzővel, gyógynövényes gyógyítóházzal, továbbá asztalosműhely, szociális napköziotthon, ravatalozó, íjászbázis, monostori könyvtárrekonstrukció. A fiatalos elképzelések számoltak a természeti, a turisztikai adottságokkal, az ifjú építészek munkái környezettudatosságról, az élőlények jólétének figyelembevételéről tanúskodtak. A hallgatók egy része a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával még további ajándékot is készített a falunak, hat padként, asztalként, nyugágyként is használható kézművessátrat – tájékoztatta lapunkat a bakonybéli Felföldi Andrea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában