Fotók

2023.09.16. 11:00

A vihar okozta vagy rágcsálófogak? – A hódok nyomába eredtek a padragkúti sétálóklubosok

Betonból kinőtt pitypangról és árvacsalánfélék körül döngicsélő beporzókról küldtek korábban fotókat a padragkúti sétálók, nemrégiben pedig hódok nyomaira bukkantak, és őszi virágokat fényképeztek le.

Rimányi Zita

Forrás: Olvasóinktól

– A padragkúti sétálókkal Kolontárról Devecserbe tartottunk, amikor a Torna-patakban a szorgosan dolgozó hódok munkájának eredményét láthattuk. Az első kidőlt fát ráfogtuk az elmúlt hónapok viharos időjárási viszonyaira. Azonban egy öles fával egyelőre nem bírtak a gátépítők, de foguk nyomai egyértelműen bizonyítják, hogy ott élnek a patakban. Séta közben több őszi virág is lencsevégre került, ezeket szívesen megosztjuk a Napló olvasóival – írta lapunknak Szabóné Preininger Csilla. 

Fotó: Olvasóinktól

Nyugdíjasok Padragkúti Sétálók Klubja néven az interneten szervezik sétáikat. Már három éve heti rendszerességgel túráznak együtt, általában nyolcan-tízen alkalmanként.

Fotó: Olvasóinktól


Továbbra is várjuk olvasóink fotóit felhívásainkra, amelyekben azt kértük, küldjenek nekünk csodálnivalókat, fura formájú felhőket, színes szirmú virágokat, finom szárnyú rovarokat, gyökerükkel, törzsükkel érdekes alakzatot alkotó fákat, tájházi csendéleteket, esetleg naplementéről, napfelkeltéről készült felvételeket, mert ideje jobban megismerni kis szomszédaink szépségeit, ideje ráismernünk, milyen érzéseket keltenek bennünk az égi, a földi látnivalók. Az a legjobb, ha megfogalmazzák, a fényképükről mi jutott eszükbe. Azt kérjük, hogy mindenképpen írják bele a [email protected] címre postázott e-mailbe, megjelenhet-e a kép és a készítőjének neve lapunk felületein! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában