Oldtimer-rali

2023.09.26. 13:00

Fantasztikus régi autócsodák

Sokan kilátogattak a Thury-vár előtti térre, hogy megcsodálják a különleges négykerekűeket. A közelmúltban Várpalotáról rajtolt el ugyanis a Millers Oils Classic Kupa 2023-as kiírásának negyedik futama, a Bakony Trophy. Az 55 oldtimer között ritka példányokat is láthatott a közönség.

Szabó Péter Dániel

Egy 90 éves MG sportautót is megcsodálhattak az érdeklődők Várpalotán

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az Oldtimer Rally Trophy tulajdonképpen egy baráti társaság, amely tíz év versenyszervezési tapasztalattal a háta mögött, 2022-ben alakult meg. Idén második alkalommal szervezték meg bajnokságukat, amelynek negyedik állomása volt a Várpalotáról induló és Veszprémbe érkező futam. A hagyományőrző veterán autós túrán a résztvevők lehetőséget kaptak vezetéstechnikai és mentális felkészültségük lemérésére.

Várpalotáról 55 autó rajtolt el, s a mezőnyben az oldtimerek mellett szép számban voltak youngtimerek is. Utóbbiak a 20–25 év körüli négykerekűek, oldtimernek ugyanis 30 éves korától számít egy jármű. 

A mezőny legrégebbi tagja egy 90 éves MG sportautó volt, de a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évekből származó Mercedes, Ford Mustang, Maserati vagy épp Porsche gépcsodák mellett még egy hatalmas kabrió Cadillac is „tiszteletét tette” a város központjában.

Nem meglepő tehát, hogy sokan kilátogattak a reggeli rajtra a Thury-vár elé. A szervezők nevében Karner Miklós elmondta, ezek a járművek azért ennyire vonzóak és népszerűek, mert a veterán autózás nemcsak hobbi, hanem egy életérzés is. 

Az autócsodák Várpalotáról indulva Csór, Iszkaszentgyörgy, Bakonycsernye, Dudar, Zirc, Bakonybél, Hárskút, Lókút érintésével, körülbelül 130 kilométert megtéve érkeztek meg Veszprémbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában