Tábor fesztivál

2023.09.01. 10:00

Fergeteges bulival zárták a nyári szezont

Hatalmas bulival, szuper koncertekkel, kitűnő hangulatban és rengeteg emberrel ünnepelték a nyári szezon végét a Tábor fesztiválon Alsóörsön, a Pelso kempingben több napon át.

Kovács Erika
Kurinszky János, Elek Vali és a kis Örs az ötvenéves Pannónián
Fotó: Kovács Erika/Napló

Már a nyitónapon rengetegen érkeztek a kempingbe, a közelben parkolt le egy terepjáróval és egy lakóautóval Elek Vali. Párja, Kurinszky János Örssel, 3,5 éves kisfiukkal Sopronból egy ötvenéves, oldalkocsis Pannóniával jött, amit a férfi a barátaitól kapott ajándékba a gyerek születésekor, akinek már akkor ráíratta a nevére. – Úgyhogy a gyerek már beleszületett a motoros világba – mondták nevetve a szülők, akik otthon, illetve hazai és külföldi túrákon külön-külön szintén motoroznak egy-egy amerikai legendával. Azt mondták, a fesztiválra minden évben eljönnek, mert itt mindenki talál magának programot. Délelőtt színes gyerekfoglalkozások vannak, így homokvárépítő, aszfaltrajz- és nyuszimotorverseny, és lehet nagyokat biciklizni is. A férfiaknak sörivó versenyt rendeznek, este szuper koncertek dübörögnek a deszkákon. – Nem beszélve arról, hogy itt a Balaton, lehet fürdeni, jókat úszni! Eljönnek a barátok, ilyenkor találkozunk velük, akikkel együtt járunk túrákra, motoros találkozókra – mondta Vali és János. 

Hebling Zsolt polgármester szerint a Balaton egyik legnagyobb szezonzáró rendezvénye a fesztivál, amelyet már több mint egy évtizede megrendeznek. Koncertjei rendkívül népszerűek, nemcsak helyiek jönnek, hanem rengetegen érkeznek az egész országból, és ez a hatalmas érdeklődés nagyon kedvez az idegenforgalomnak, ugyanis tele vannak a szálláshelyek, az éttermek, csúcsra járnak a szolgáltatások. A polgármester kiemelte, a szervezők a nyitónapon meghívták a helyieket, és a legkitűnőbb programokkal rukkoltak ki, idén fellépett mások mellett a Tankcsapda és az Edda Művek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában