Helyi életstílus

2023.09.03. 18:28

„Madárlátta” minősítést kapott a király

Nemrég írtunk Miczák Lászlóról, közismert nevén a Paradicsomkirályról, akit egyre többen ismernek, de már nem csak a városban. A minap nem más, mint Erdei „Madár” Zsolt, egykori profi ökölvívó világbajnok látogatott el veszprémi kertjébe. Örömmel jelentjük, a Paradicsomkirály ezúttal „Madárlátta” minősítést kapott, cikkünknek köszönhetően.

Benkő Péter

Fotó: Németh Mária

Hogy is történt ez? Laci elmesélte, egy volt katonatársa, aki egyben Erdei Zsolt horgásztársa, mint közös ismerős hozta össze őket – a királyt Madárral –, miután megmutatta neki írásunkat. Madárnak hatalmas kertje van, imádja a gyümölcsfákat és a természetet. Felkeltette a figyelmét, hogyan lehetséges 123 fajta paradicsomot termeszteni egy veszprémi kertben, felkereste hát Miczák Laciékat.

– Zsolt olyan volt, amikor bejött a kertünkbe, mint akivel már ezer éve ismernénk egymást – mesélte Laci. – Nagyon szimpatikus ember, mindenre kíváncsi volt, főként arra, hogyan jutottam el idáig a paradicsomtermesztésben. Megkóstolt pár fajtát, amelyek nagyon ízlettek neki, s – mivel nagy rajongója voltam aktív sportoló korában – szívesen köszöntem meg a látogatását jó pár dobozra való, különböző fajta paradicsommal – nyilatkozta Miczák László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában