Ötvenkilencedik alkalom

2023.09.10. 13:03

Óriási érdeklődés kísérte a badacsonyi szüreti felvonulást

Óriási érdeklődés kísérte az ötvenkilencedik alkalommal megrendezett badacsonyi szüreti felvonulást.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

A kiindulási pont hagyományosan Badacsonytomajon volt, ahonnan a felvonulók vasárnap délelőtt végeláthatatlan hosszú menetoszlopban indultak meg Badacsony felé a közúti forgalom elől lezárt 71-es számú főúton. Elöl a balatonfüredi fúvósok biztosították a zenét, majd lovasok, végvári vitézek, betyárok, néptáncosok, szüretelők, gólyalábasok, a résztvevő települések küldöttségei különböző közlekedési eszközökön, lóval, vagy anélkül követték az élen haladókat. Fogyott a bor, a perec, a pogácsa, a hangulat az időjárással párhuzamosan forrósodott fel. A szőlőharangot már Badacsonyban áldották meg, ahol szüreti gálaműsort is láthattak az érdeklődők.

Az első, televízió által is közvetített szüretet 1964-ben rendezték meg és rendezik azóta is a településen Badacsonyi Szüret néven. 

Az idei programsorozat pénteken este kezdődött a Yesterday zenekar koncertjével, a hivatalos megnyitót szombaton este tartották, ahol Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő és Krisztin N. László polgármester mondott köszöntőt. Ezen a napon az Óperenciás Bábszínház interaktív, zenés mesejátéka, Rosta Géza előadóművész gyermekműsora, az Operett Musical Voices Társulat előadása szórakoztatta a nagyérdeműt, miközben megnyitotta kapuit a légvár, a fanyűvő játékpark és arcfestés is várta a gyerekeket. Az igazi nagy megmozdulás másnap, azaz vasárnap délelőtt vette kezdetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában