Hűsölésképp ölelgessen fákat!

2023.09.10. 10:00

Szálegyenesen mutatnak az ég felé a szürke kérgű bükkök Zirc környékén

Olvasónk ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy megölelje a sima törzsű bükkfákat, meglepetésére azok még az erdő kellemes levegőjénél is hűvösebbek voltak.

Rimányi Zita

Forrás: olvasó

"Ezekben a szinte elviselhetetlenül forró napokban a szabadidő frissítő eltöltésére az egyik alternatíva: az erdők kellemesen hűvös levegőjén a több évtizede növekvő fák összeérő lombkoronája alatt biztosított árnyékban sétálás, túrázás. Erre ad kiváló lehetőséget Zirc környékének többsége. Vannak területek, ahol 20-25 méter magas, szálegyenes, szürke héjú bükkfák alkotnak erdőt, és megfelelő klímát adnak így több élőlénynek, például különböző ehető, ízletes gombáknak. Ottjártunkkor ellenállhatatlan vágyat éreztünk, hogy a sima törzseket átöleljük, meglepetésünkre az egyébként is hűvös levegőnél a fákat öt-tíz fokkal hűvösebbnek találtuk. Talán a földből felfelé haladó, az egész fát tápláló nedvesség miatt vagy az éjszakai lehűlésből maradt vissza ez a különbség. Ajánljuk mindenkinek, próbálják ki a faölelést, kövessék példánkat, így is kiegészíthető a tavainknál töltött pihenés" – írta Kovács Alfréd.

Továbbra is várjuk olvasóink fotóit felhívásainkra, melyekben azt kértük, küldjenek nekünk csodálnivalókat, fura formájú felhőket, színes szirmú virágokat, finom szárnyú rovarokat, gyökerükkel, törzsükkel érdekes alakzatot alkotó fákat, tájházi csendéleteket, esetleg naplementéről, napfelkeltéről készült felvételeket, mert ideje jobban megismerni kis szomszédaink szépségeit, ideje ráismernünk, milyen érzéseket keltenek bennünk az égi, a földi látnivalók. Az a legjobb, ha megírják, a fényképükről mi jutott eszükbe. Azt kérjük, hogy mindenképpen írják bele a [email protected] címre postázott e-mailbe, megjelenhet-e a kép és a készítőjének neve lapunk felületein!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában