A fotós a gyorsabb vagy a kacsafarkú szender?

2023.10.09. 10:00

Ellepték Veszprémet a magyar kolibrik

Hosszú szívóka, fekete-fehér farpamacs, gyors repkedés virágról virágra – Veszprémet mintha ellepték volna a magyar kolibriknek nevezett kacsafarkú szenderek. A vármegyeházával szemben lévő parkban többet láttunk és olvasónk is fotózott párat teraszán.

Rimányi Zita

Forrás: olvasó

"Nem tudom, mi a neve ennek a rovarnak. Veszprémben a teraszunkon fotóztam. Érdekessége, hogy nem száll le a virágra, hanem felette szitál, hosszú szívókájával táplálkozik. A felvétel is repülés közben készült róla" – írta szerkesztőségünknek veszprémi olvasónk, Geréb István. 

Forrás: olvasó

Mi tudjuk, hogy a kacsafarkú szenderről van szó, mi is láttunk jópárat a vármegyeházával szemben lévő parkban. Nagyon gyorsak, nehéz őket lefotózni, de azért megpróbáltuk.

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Villámgyors beporzók, pár perc alatt több száz virágot meglátogatnak. Lepkék, repülési stílusuk mégis valóban nagyon hasonlít a legkisebb madárnak tartott kolibriére. A szárnycsapások, a lebegés miatt is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában