2023.10.03. 09:00
Kicsit kisebb, kicsit édesebb és a miénk
A földi eper az egyik legkönnyebben termeszthető gyümölcs, ráadásul a saját termesztésű eper sokkal ízletesebb, mint a bolti, mert a szemekben lévő cukor a gyümölcs leszedése után keményítővé alakul, így a gyümölcs a hosszabb tárolás során sokat veszít édességéből.
Hiába van immár október, van egy kis szamóca és pár szem málna is a hidegkúti kertben Fotó: Juhász-Léhi István
Az egyik legjobb dolog a földi eperben az, hogy könnyen termeszthető és ápolható, persze addig, amíg napsütötte helyen termesztjük. A folyton termő eper tavasszal hoz bő termést, nyáron fokozottan, majd nyár végén és ősszel ismét gazdagabban terem. Ezek a fajták a hosszú nyári és az őszi napokban bimbóznak. Ugyanakkor a napsemleges fajták folyamatosan teremnek gyümölcsöt nyáron, egészen az első fagyig.