Betlehemes játék

2023.12.19. 16:47

Gyerekek adtak szép karácsonyi műsort az idősotthon lakóinak Tapolcán

Karácsonyi betlehemes játékkal ajándékozták meg a Megbecsülés Idősek Otthona lakóit kedden a tapolcai Bárdos Lajos iskola 2. z osztályos tanulói.

Szijártó János

Egy korábbi hagyomány éledt újra kedden Tapolcán a Megbecsülés Idősek Otthonában, ahova több év kényszerű kihagyás után ismét ellátogattak a Bárdos iskola tanulói

Fotó: Szijártó János / Napló

Az otthon lakói nagy szeretettel fogadták a gyerekeket, a dramatikus játék közben felcsendülő dalokat pedig együtt énekelték velük. A bárdosos tanulók Szijártóné Lovász Gabriella tanító vezetésével a korábbi években, a koronavírus előtti időszakban már számos alkalommal jártak advent idején az otthonban, hogy örömet szerezzenek az itt élő idős embereknek. A korábbi hagyomány most újraéledt, szemmel láthatóan minden jelenlévő örömére. Ráadásul a Nagy Judit által vezetett Megbecsülés Idősek Otthonában mézes puszedlivel, teasüteménnyel, teával, vendégelték meg a gyerekeket, akik boldogan és elégedetten falatoztak a szép műsor után. A Krisztus születésének körülményeit megjelenítő dramatikus játékban feltűnt a kis Jézust ringató Mária és Szent József, a három király, az angyalok kórusa és természetesen a pásztorok is megjelentek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában