Olvasóink fotói, emlékei

2023.12.25. 07:12

Kedvenc régi karácsonyi díszeink nagyiktól unokáknak megőrizve: az üvegszifon, a békás, a gömbhasú bohóc

Elő az örökölt gömbökkel! – így biztattuk olvasóinkat, akiktől régi kedvenc karácsonyi díszeik fotóit vártuk. Veszprémi olvasónk azokról küldött képeket, amiket nagyszüleitől kapott és gyermekeinek őriz meg.

Rimányi Zita

Forrás: olvasó

,,A karácsonyfa díszítésével a féltett régi díszek is előkerültek. A szódásszifon az egyik ikonikus emlékem egyik ági elhunyt nagymamától, a bohóc a másik nagymamától. Minden évben gondosan elcsomagolva rakom el ezeket a jövő évre. Mára a két és fél éves lányaim kedvencei lettek. Szóval generációkon át kedvencek ezek a díszek" – írta lapunknak Veszprémből Auerbach Anita. Azt is elárulta, hogy nagy karácsonyrajongó a családja, ezért már december 21-én felállították és feldíszítették a fenyőjüket, s majd csak január végén bontják le. 

Forrás: olvasó

Érdemes megnézni más olvasóink régi kedvenc karácsonyi díszeit is, akadnak köztük százévesek. Korábbi cikkeinkben láthatóak ezekről a fotók és elolvashatóak a hozzájuk kapcsolódó történetek, emlékek. 

Forrás: olvasó

Fotós kollégánk pedig felhívta a figyelmet egy Stephen King-idézetre, eszerint: ,,Csak kevés holmi van, ami hű marad az emberhez. Talán néhány könyv, egy szerencsepénz vagy egy folyton gyarapodó bélyeggyűjtemény. És a szülői ház karácsonyfadíszei." 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában