Finomak és szépek

2023.12.13. 20:31

Mézes-mázosok versenye idén is Tapolcán

Három év szünet után a szorgalmas háziasszonyoknak, gyerekeknek, pedagógusoknak, szülőknek hála, újra meghirdethették a Mézes-mázos mézeskalácsversenyt a Hotel Pelionban.

Tóth B. Zsuzsa

Idén újra versenghettek mézeskalácsaikkal a tapolcaiak

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Erről beszélt a megmérettetésre készült mézeskalácsok kiállítása megnyitóján a szervező Tamási Áron Művelődési Központ vezetője, Barczáné Tóth Boglárka. 

- Kedves programunkat 2012-ban indítottuk el, nyolc éven keresztül varázsolta szebbé az ünnepvárást. Évről évre egyre szebb anyagok érkeztek, a szünet után most újra együtt vagyunk. Ezt köszönhetjük a háziasszonyoknak, nektek, gyerekeknek, a benneteket ösztönző és segítő pedagógusoknak és szüleiteknek. Köszönet érte, hogy fontosnak tartották, hogy a lelket melengető programot újra megrendezzük. Az elmúlt évek mindegyikén remekelt valamennyi kiállításon Kovács Pálné és 2013. óta Szűcs Boglárka, aki gyermek kategóriában kezdte a részvételt, de idén már felnőttként pályázott – mondta Barczáné. A kiállítást megnyitva Dobó Zoltán polgármester hangsúlyozta, hogy az alkotásokon komoly fejlődés is nyomon követhető. – Gratulálok mindenkinek, aki vette a bátorságot és a fáradtságot, hogy megmutassa mit tud. Akár gyermek, akár fiatal, vagy felnőtt, de megörvendeztetett bennünket munkájával. Amellett minden alkotó átélhette az alkotás örömét, azt, amit csak az a tevékeny intelligens ember tud átélni, aki hozzátesz a világhoz megosztva másokkal az elképzeléseit – mondta Dobó Zoltán. 

tapolcai mézeskalács kiállítás
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

A felnőtt egyéni kategóriában hét résztvevő indult, a zsűri első helyezést adott László Csillának, különdíjat kapott Kovács Pálné és Illésné Jánosné Csom Veronika. A gyermek egyéni kategória első helyezettje Rágyánszki Attila, második Török Vivien, harmadik Dénes Máté. 

A gyermek csoport kategóriában az óvodások között első helyezett a Szivárvány Római Katolikus Óvoda Süni csoportja, másodikat a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Süni csoportja, harmadikat a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Hársfa Tagintézménye Napsugár csoportja ért el. 

A kisiskolások kategóriájában indulók átvehették a kiállítás anyagából készült füzetet, a segítő pedagógusok pezsgőt kaptak. 

A gyerekek csoportos belépőt vehettek át a Városi Moziba és minden kisgyereknek egy apró meglepetést kapott a Kazinczy Ferenc Általános Iskola 1. b osztályából, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola 6. a. osztályából, a Bárdos Lajos Általános Iskola Székhely intézménye 4. a., 4. z. és 3. z. osztályából. A középiskolai csoport kategóriában indulók a fentieken kívül süteményutalványt kaptak.  A Batsányi János Gimnázium 10. a., a Széchenyi István Baptista Középiskola 10. c., és 11. c. osztálya örülhetett az ajándéknak.  Családi kategóriában a zsűri értékelése alapján kiemelt munkájáért családi mozibelépőt kapott a Városi Moziba, füzetet a kiállítás anyagából, sütemény vásárlási utalványt és apró meglepetést vehetett át a Török és a Czinege család, Czinege Nelli, Töreky Gréta, Kátai Kata, Léber Veronika, Némethné Kekk Fanni és Németh Viktor, Németh-Zámbó Lola és Németh Emili, Labovszky Szonja Zita, Laboszky Baján Imre, Labovszky-Erdélyi Zsanett. 

A szervezők és a zsűri jóvoltából idén is elkészült a kiállítás anyagából egy kis könyv, amelyből minden indulónak ajándékoztak a szervezők. A megnyitón Őri Jenő és Babos Lajos zenélt. A kiállítás december 27-ig látogatható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában