Hasznos ajándékok

2023.12.23. 10:26

Rendőrlámpa, rendőrautó, tűzoltó, mentő? Ismerd meg!

Hagyománnyá vált a Balatonalmádi Polgárőr Egyesületnél, hogy nem csupán egész éves munkájukkal, de társadalmi csoportok, civil szervezetek, intézmények támogatásával is segítenek saját erejükből, anyagi forrásukból. Választásuk idén az Almádi Magocskák Óvoda és Bölcsődére esett, de az ajándékozás mellett más módon is támogatják az intézménybe járó kicsiket.

Benkő Péter

A Magocskák Óvoda és Bölcsődében a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódva a napokban adták át az egyesület vezetői az ajándék eszközöket

Fotó: egyesület

A polgárőrök egyesületük harmincéves munkájára alapozva indították el azt az akciót az óvodások körében, melyben most olyan eszközökkel lepték meg őket, melyekkel játékos formában ismertették meg velük a forgalomirányító lámpák működését, az egyes színek jelentéseit, bemutatták a megkülönböztető jelzést használó járműveket. A gyerekek megtudhatták azt is, hogy melyik milyen esetekben, s miért indul útnak. 

– A kicsik így a játékok révén vizuálisan társítani tudják a különböző, a valóságban látható esetekhez a járműveket, megismerik, milyen esetekben mely szerveket szükséges értesíteni. Azért tartjuk fontosnak az ismeretek átadását, mert az utóbbi évtizedekben jócskán megnőtt az utakon közlekedő járművek száma, az utak kapacitása viszont legtöbbször ezt nem követte, így a forgalmas, zsúfolt helyeken a balesetek száma is emelkedett – mondta el lapunknak Balogh Csaba, az egyesület elnöke. 

Fotó: egyesület

Megtudtuk tőle, az ajándékcsomagok teljes összege 100 ezer forint, az óvoda mind a tíz csoportja kapott egy-egy húsz centiméter magas, fából készített, elektromos forgalomirányító lámpát, valamint tűzoltó-, mentő- és rendőrautót egy tréleren elhelyezve. Ezekkel az eszközökkel többször is feleleveníthetők lesznek a problémás szituációk a jövőben is olyan módon, mely az ovisok számára könnyen érthetővé teszi a polgárőrök által elmondott tudnivalókat, felkészítve őket a biztonságos közlekedés módjának elsajátítására.

Fotó: egyesület

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában