Játékos napközis délután

2024.01.29. 15:20

A hóemberek világnapját ünnepelték a pápai iskolások

A pápai Weöres Sándor Általános Iskola január közepén emlékezett meg A hóemberek világnapjáról, melyet Cornelius Graetz hóemberrajongó és hóembergyűjtő hívott életre. Ez a nap a mókáról és a havas játékokról szólt.

Haraszti Gábor

Színeztek, vágtak, ragasztottak, festettek a Weöres diákjai

Forrás: iskola

Cornelius Graetz több ezres gyűjteményét csupa hóemberrel kapcsolatos dolog alkotja, képeslapoktól kezdve ajándékszatyrokon, plüssökön át egészen a marcipánokig, kollekciójával még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. A hóemberek nem legendás lények, nem kötődnek sem vallási, sem politikai elvekhez. Csupán azért léteznek, hogy örömet csempésszenek a téli, sokszor morcos időjárásba. Egyesek szerint a fehér szín tisztasága a fiatalság, az ártatlanság jelképe, a testet alkotó három hólabda az emberi teljességé (test, lélek és szellem), a gombsor az energiaút irányának, az ég felé mutató söprű pedig a megtisztulásnak a szimbóluma.

Mivel az elmúlt hetekben havazás nem volt, így a pápai iskolában a napközis délután keretében az első és második évfolyamosok "A hóember" című Andersen mesét nézték meg, majd egy hozzá kapcsolódó színezőt színeztek ki. A harmadik és negyedik osztályosok színes kartonpapírból készítettek hóemberes könyvjelzőt: sablon segítségével kis papír köröket vágtak ki, majd ragasztották fel az alapra. Erre került a keresztnevük, majd a hóember arcának megrajzolása következett, végül fehér tollal vagy temperával a hópelyhek elkészítése. A 4.b tanulói táncoló hóembereket is alkottak. Részeiket kivágták, kiszínezték, majd fonalat és hurkapálcikát ragasztottak a hátuljára. Ezek segítségével vidáman táncoltatták a gyerekek a hóembereket. A délután jó hangulatban telt, így előkészítve az előttünk álló farsangi időszakot. 

Fotó: iskola

 

Fotó: iskola

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában