Újságírói jegyzet – Jó reggelt, Veszprém vármegye!

2024.01.31. 06:00

Almarózsa, vagy amit akartok

Rimányi Zita

Az új, konyhai hulladékot gyűjtő kukába be lehet tenni majd gyümölcs- és zöldséghéjakat, torzsát. Ám ezek mindig biztosan kidobandók?

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Egyetemisták kapták feladatnak, elemezzék, mi kerül szemetesükbe. Tanulságos kiselőadások születtek. Sokat elárul rólunk, mit dobunk ki. Ez azért jutott eszembe, mert előbb-utóbb mindannyian külön kukát kapunk a konyhai hulladéknak, és már többen fintorognak, hogy büdi lesz, és külön macera, mért nem jó a házi és a közösségi komposzt. Jó. Én a zöldszakértő mellett vagyok, aki azt mondja, egyelőre gondolatban készüljünk rá, hol találunk az új edénynek helyet, hogy használhatjuk majd. Átnéztem ebből a szempontból a mostani szemetesünket és azt, mi kerülhet az újba. Úgy látom, nálunk ritkán telik majd meg. Beváltak maradékcsökkentő intézkedéseink és a krumpli, az alma héját ki nem dobnánk, lehet finom falat, tányéron dísz, rózsa, vagy amit akartok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában