Program-, túra- és vásárajánló

2024.01.19. 11:00

Hova menjek hétvégén a Bakonyban? Most hat tippet adunk, két kihagyhatatlant

Nehéz lesz választani, több kihagyhatatlan programot ajánlanak a szervezők most hétvégén a Bakonyban, Zircen és környékén. Több megismételhetetlen élményt ígért. Például Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncertje és a pápateszériek közös színpadra lépése, A helység kalapácsa újratöltve című előadás. Jön az Áldás együttes, és a mesekuckó vendége lesz a neves cseszneki mesemondó, Kelemen Anita.

Rimányi Zita

Bafagyott a porvai pálos tó, de jegére csak a szabályok szerint, körültekintően lehet rámenni

Forrás: olvasó

Programajánló

Rockzene és magyar dallamok

A magyar kultúra napja alkalmából a csetényi Holitscher-kastény és Látogatóközpontban január 21-én 16 órakor megnyitják a Csetényi viseletek az 1910-1925 közötti időszakban című fotókiállítást, és az Áldás együttes ad ünnepi műsort.

A pápateszéri iskolások, óvónők és a Refis Bábozda zenés műsora 

Petőfi Sándor komédiáját némileg átalakítva adják el a pápateszériek. A helység kalapácsa újratöltve című előadásuk január 21-én, 16 órakor kezdődik a művelődési házban. Fergeteges előadásra lehet számítani, művészi színvonalon, aminek garanciája többek közt a rendező, Balázs-Valler Kata és a tervező, Balázs János Balázs. A művészek bábos esküvőjéről korábban írtunk.

Szerencsét hozó mesekuckót rendeznek be a Bakonyban

Családi délelőttre várják az érdeklődőket a zirci könyvtárba január 20-án, szombaton 10 és 12 óra között bábkészítéssel, játékkal, mesemondással. A szerencsét hozó mesekuckó vendége Kelemen Anita mesepedagógus lesz.

Békefi Klubkoncertek

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit ad koncertet a magyar kultúra napja tiszteletére január 19-én 18 órától a zirci könyvtárban. A koncert után a közönség beszélgethet a művészekkel. 

Sebestyén Márta (ének, furulya, dob) és Andrejszki Judit (ének, csembaló, orgona), a két művész, immáron tizennégy éve dolgozik együtt, a népzene és a régizene rejtett összefüggéseit hozva napvilágra és formálva azokat felejthetetlen előadássá. Műsoraikon a két műfaj zenei párhuzamait, összefüggéseit boncolgatják személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban. A Békefi Klubkoncert sorozat további eseményei: 2024. 02. 23. Falusi Mariann és Révész Richárd, 2024. 03. 22. Gájer Bálint Voice & Piano, 2024. 04. 26. László Attila, 2024. 05. 24. Horányi Juli. A rendezvénysorozatot az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

Vásárajánló

Az idei második piacnap Zircen

Idén nem zár be télre a zirci piac, de arra ügyelni kell, hogy rövidített nyitvatartása szerint 8 és 10 között oda kell érni a vásártérre
Fotó: Rimányi Zita/Napló

A zirci termelői és kézműves piacot működtetők az új évre meglepetéssel készültek, ugyanis ezúttal nem zár be télre a piac. A már megszokott időpontban fognak nyitni szombatonként, azaz nyolc órakor. Január 20-án is. Viszont rövidített nyitvatartást terveznek, azaz délelőtt 10-ig mindenképp oda kell érnünk a Reguly-múzeum kertjében lévő fedett vásártérre januárban, februárban és még márciusban is. Aztán 2024 áprilisától megint 8-tól 12-ig piacozhatunk majd. 

Túraajánló 

Porvai pálosok hagyatéka

Az egykori pálos tavat az önkormányzat tájrehabilitáció keretében, pályázati támogatásból tudta újra kialakíttatni, és horgásztóként üzemelteti, sporthorgászat céljával vehető igénybe, valamint természetesen kikapcsolódást nyújtó csodás környezetet biztosít sétákhoz, kirándulásokhoz. Most a tó nagyrészt befagyott, ez is szép látványt nyújt, a háttérben a Kőrissel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában